Πολιτική

Βουλή - Μηταράκης: Η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Βουλή - Μηταράκης: Η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
Ο Ν. Μηταράκης αντέδρασε έντονα όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, τον κάλεσε να απαντήσει αν αληθεύει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» περί επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο
«Η παρούσα Κυβέρνηση αντιμετωπίζει επιτυχώς κάθε πρόκληση που της παρουσιάζεται.
Σε συνθήκες πανδημίας στηρίζει την οικονομία, την αγορά και τα νοικοκυριά από την κατάρρευση», τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης,  δηλώνοντας ότι καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρ. Σταϊκούρα.
Ο ίδιος αντέδρασε έντονα όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, τον κάλεσε να απαντήσει αν αληθεύει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», περί επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο από το ελληνικό Λιμενικό και τη Frontex, μιλώντας για επιτυχημένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να φυλάσσει τα ελληνικά σύνορα από τον Μάρτιο του 2020, που έχει δημιουργήσει μία τεράστια οικονομική καταστροφή στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών.
Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης «η Ελλάδα υπολογίζει ότι έχασαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ αυτοί που εμπορεύονται την ανθρώπινο πόνο.
Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι με οργανωμένη προπαγάνδα.
Με άρθρα τα οποία αναφέρουν την τουρκική ακτοφυλακή ως πηγή της πληροφόρησης.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και νοιώθω ότι αναπολείτε την περίοδο των αυξημένων ροών του 2015.
Θέλετε η χώρα μας να μην φυλάσσει τα σύνορά της;
Θέλετε να μπούνε πάλι 1.000.000 άνθρωποι στη χώρα μας;
Αυτό προτείνετε;
Δεν είστε περήφανοι που η χώρα φυλάσσει τα σύνορά της;
Εγώ είμαι περήφανος που το ελληνικό Λιμενικό φέτος έχει σώσει δεκάδες ζωές στο Αιγαίο, φέτος έχουμε τους λιγότερους θανάτους ποτέ στη χώρα μας και σας λέω ξεκάθαρα: Η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και παρακαλώ μην αναπαράγουμε προπαγάνδα άλλων κρατών μέσα σε αυτή την αίθουσα».
Ακόμη, ο κ. Μηταράκης κάνοντας αναφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος, σημείωσε ότι «φέτος οι ροές μειώθηκαν κατά 73% ενώ οι αφίξεις στη χώρα μας είναι 12.289, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ήταν 44.734.
Υπογράμμισε ότι «το 74% των φετινών αφίξεων έγιναν τον πρώτο τρίμηνο του έτους.
Δηλαδή στο εξάμηνο Απρίλιος - Σεπτέμβριος η μείωση ροών είναι 91% και στα νησιά φθάνει στο 96%.
Δεν θέλαμε και δεν είμαστε πλέον πύλη εισόδου μεταναστών».
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, «σήμερα, βάση στοιχείων της EUROSTAT, είμαστε η δεύτερη πιο αποτελεσματική Υπηρεσία Ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν θέλαμε και δεν είμαστε πλέον θελκτικός προορισμός για παράνομα εισελθόντες οικονομικούς μετανάστες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755