Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Δεύτερη μέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Σταϊκούρα

Βουλή: Δεύτερη μέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Σταϊκούρα
Η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 24/10, ενώ θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/10 μετά από ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας
Για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα,  που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και οι 85 βουλευτές της κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
Σήμερα, Σάββατο 24/10,  αναμένονται να πάρουν το λόγο πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης,  μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης.
Στο βήμα θα ανέβουν κατά σειρά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική Γ. Κουμουτσάκος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυρ. Πιερρακάκης.
Στο μικροσκόπιο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον πτωχευτικό κώδικα.
Η κυβέρνηση να απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση δυσπιστίας,  καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και προσπάθεια να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας, ενώ τον κατηγορεί ότι επί διακυβέρνησης του έβαλε ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη και στο προστατευτικό δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Ωστόσο, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιτείνουν ότι ποτέ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο για νόμο έκτρωμα για τη ρύθμιση οφειλών που νομιμοποιεί την αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων και οδηγεί στη πτώχευση τους πάντες.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 24/10, ενώ θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/10 μετά από ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης