Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκησε η Δημοκρατία ή νίκησε η ανοησία; - Γιατί η πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έφερε στο φως ορισμένες αλήθειες

Νίκησε η Δημοκρατία ή νίκησε η ανοησία; - Γιατί η πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έφερε στο φως ορισμένες αλήθειες
Η Δημοκρατία δεν κέρδισε γιατί την δημοκρατία την κατάντησαν σαθρή, το πολίτευμα έχει εκφυλιστεί, διασυρθεί, η ανομία και τα συμφέροντα κυριαρχούν, όχι η καθαρότητα της Δημοκρατίας όπου η αξιοσύνη και η δικαιοσύνη αποδίδονται με τον καλύτερο τρόπο
Νίκησε η Δημοκρατία μας είπαν επειδή η Χρυσή Αυγή στιγματίστηκε ως εγκληματική οργάνωση, από ένα δικαστήριο που δέχθηκε απίστευτη πίεση από το πολιτικό σύστημα να καταδικάσει με κάθε τρόπο την εθνικιστική ακροδεξιά.
Νίκησε η Δημοκρατία μας είπαν, επειδή το λαϊκό δικαστήριο που στήθηκε έξω από το Εφετείο ζητώντας την φυλάκιση της Χρυσής Αυγής… επέβαλλε την θέση του.
Νίκησε η Δημοκρατία μας είπαν κόντρα στην ιστορική θέση της εισαγγελέως να επιμένει ότι ούτε εγκληματική οργάνωση υπήρξε, ούτε έπρεπε να φυλακιστούν.
Ξαφνικά η εισαγγελέας Οικονόμου χαρακτηρίστηκε φασίστρια και η Λεπενιώτη που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ηρωοποιήθηκε.
Είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει τύχη η Οικονόμου, ως λειτουργός απονομής δικαιοσύνης άπαξ και πήρε τέτοια θέση, που ήθελε θάρρος απέναντι σε ένα σύστημα που ζητούσε καταδίκη ανεξαρτήτως εάν ήταν αθώοι ή όχι.

Όντως νίκησε η Δημοκρατία;

Νίκησε η Δημοκρατία μας είπαν επειδή η Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της κατέληξαν στην φυλακή με επιχείρημα την συλλογική ευθύνη που δεν αποδείχθηκε στην δολοφονία του ακροαριστεριστή Φύσσα.
Νίκησε η Δημοκρατία μας είπαν και την ίδια ώρα έξω από το Εφετείο συνωστίζονταν 12 χιλιάδες άνθρωποι και το κράτος αλλά και τα μέσα ενημέρωσης ξέχασαν τότε τον κορωνοιό.
Τι υποκρισία.
Νίκησε η Δημοκρατία μας είπαν όταν τα μέσα ενημέρωσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όταν αναφέρονταν στην Χρυσή Αυγή έδειχναν απαξίωση και μίσος, η προβολή ήταν για συκοφάντηση και λάσπη.
Πρόβαλλαν τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, όταν ουδέποτε είχαν προβάλλει τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.
Νίκησε η Δημοκρατία μας είπαν και την ίδια ώρα το Oruc Reis έχει γελοιοποιήσει την ελληνική διπλωματία, έχει παραβιάσει την ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία και ο κακόμοιρος έλληνας ψελλίζει και τι να κάνουμε, αγνοώντας ότι τον κοροϊδεύουν στα ίσια.
Νίκησε η Δημοκρατία μας είπαν και την ίδια ώρα η οικονομία παραπαίει και το ξέρουν και το ξέρετε ότι παραπαίει, μαζί με τις τράπεζες και το χρηματιστήριο τα εργαλεία μιας ελεύθερης αγοράς.
Όμως δεν έχουν σημασία όλα αυτά, σημασία έχει ότι νίκησε η Δημοκρατία.
Όχι δεν νίκησε η Δημοκρατία, νίκησε η ανοησία, νίκησε το μίσος, νίκησε η χειραγώγηση της δικαιοσύνης.
Εδώ δεν έχει να κάνει με το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την Χρυσή Αυγή, είναι παντελώς αδιάφορο το ζήτημα αυτό.
Το ζήτημα είναι εάν στην ελληνική δημοκρατία αποδίδεται η δικαιοσύνη δίκαια και όπως τόνισε ο Νίκος Μιχαλολιάκος - η οικογένεια του οποίου έδωσε μεγάλους αγώνες για να παραμείνει η χώρα δημοκρατική και μην παγιδευτεί στα γρανάζια της προδοσίας του ΕΑΜ – κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται για την απόφαση της δικαιοσύνης.
Οι παλαιότεροι έχουν πεθάνει, όσοι ακόμη ζουν γνωρίζουν πολύ καλά τους αγώνες που είχαν δοθεί και ήταν αγώνες για την πατρίδα όχι αγώνες για το άπληστο χρήμα.

Τελικά δεν κέρδισε η Δημοκρατία

Η Δημοκρατία δεν κέρδισε γιατί την δημοκρατία την κατάντησαν σαθρή, το πολίτευμα έχει εκφυλιστεί, διασυρθεί, η ανομία και τα συμφέροντα κυριαρχούν, όχι η καθαρότητα της Δημοκρατίας όπου η αξιοσύνη και η δικαιοσύνη αποδίδονται με τον καλύτερο τρόπο.
Η κυβέρνηση της ΝΔ απολαμβάνει μεγάλη αποδοχή εν μέσω διασποράς τρομολαγνείας για τον κορωνοιό, διασυρμού στα ελληνοτουρκικά και αυταπατών στην οικονομία.
Δεν ήθελε να υπάρχει ένα ακροδεξιό κόμμα φοβούμενη απώλεια ψήφων.
Η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανυποληψία και ανυπαρξία απότοκος της ιδεολογικής του κατάπτωσης.
Η Δημοκρατία δεν νίκησε, νίκησε η οχλοκρατία, των αριστεριστών, νίκησε η παρέμβαση στην δικαιοσύνη, νίκησε ο πολιτικός δόλος απέναντι σε ένα κόμμα που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση – με αυτό τον ατιμωτικό όρο – χωρίς να προκύπτει οικονομικός δόλος.
Ενώ δεν προέκυψε οικονομικός δόλος, όπως απέδειξε το δικαστήριο, δέχθηκε την συλλογική ευθύνη απόφαση γελοία, σαθρή, που προσβάλει τον νομικό κόσμο, τουλάχιστον όσοι ακόμη θέλουν να σκέφτονται νομικά και όχι ιδεολογικά.
Πολλοί που σκέφτονται ψύχραιμα ξέρουν ότι ήταν μια στημένη δίκη με πολιτικά κίνητρα και μόνο.  
Η Δημοκρατία λοιπόν δεν κέρδισε απλά γελοιοποιήθηκε, δεν ευθύνεται το πολίτευμα όμως αλλά οι άνθρωποι που το χειραγωγούν, προφασίζονται δημοκρατία αλλά κυριαρχεί ο φασισμός.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα μείνει στην ιστορία με τα μελανότερα χρώματα καταπάτησης των δικαιωμάτων των ανθρώπων, κανιβαλισμού και ενοχοποίησης ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Η Δημοκρατία θα ντρέπεται που κάποιοι την επικαλούνται, στο όνομα της έχουν κάνει σκληρά αδικήματα.
Πραγματικά είναι ντροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης