Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Oι δημοσκοπήσεις μετά το 2ο debate δείχνουν νίκη Biden στις 3 Νοεμβρίου

CNN: Oι δημοσκοπήσεις μετά το 2ο debate δείχνουν νίκη Biden στις 3 Νοεμβρίου
Ο Donald Trump δεν κατάφερε να ανατρέψει το κλίμα - Δεν ενθουσίασε ο Biden, αλλά απέφυγε τις γκάφες
Το δεύτερο και τελευταίο debate των δύο υποψηφίων, μία ανάσα πριν από τις εκλογές, αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία του Donald Trump να ανατρέψει το κλίμα, γεγονός που δεν κατάφερε από όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με το CNN, το 53% όσων παρακολούθησαν το debate έκριναν ότι ο νικητής της αναμέτρησης ήταν ο Biden, έναντι 39% του Trump.
Μία δεύτερη δημοσκόπηση την οποία διενήργησε το Data for Progress κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα. 52% δήλωσαν ότι ο Biden κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ το 41% πιστεύει ότι ο Trump ήταν εκείνος που ξεχώρισε.
Τέλος, η δημοσκόπηση του YouGov έδωσε τη μεγαλύτερη διαφορά στους δύο υποψηφίους: 54% υπέρ του Βiden, έναντι 35% υπέρ του Trump.
Παρά την επικράτησή του, ούτε ο Biden κατάφερε να λάμψει.
Απέφυγε τις γκάφες και τις βόμβες που έριχνε εμπρός στο διάβα του ο αντίπαλός του, σε μία προσπάθεια να αμφισβητήσει την ψυχική και νοητική του διαύγεια.
Μία από τις βασικές παρατηρήσεις, στις οποίες συνηγόρησε η πλειονότητα όσων παρακολούθησαν την τηλεμαχία είναι ότι ο πρόεδρος Trump απέτυχε να πείσει ότι διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση.
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ζητήματα που έχουν κυριαρχήσει στη δημόσια σφαίρα προεκλογικά.
Ο Trump, ο οποίος εμφανίζεται δεύτερος και καταιδρωμένος στις δημοσκοπήσεις, υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του σε σχέση με την πανδημία, ενώ επέκρινε τον Biden για την αποτυχία του να εφαρμόσει πληθώρα δημοκρατικών προτάσεων όταν ήταν αντιπρόεδρος, προειδοποιώντας ότι στόχος του είναι να εμποδίσει την ανάπτυξη της οικονομίας.
Όλοι, όμως, φάνηκαν να συμφωνούν ότι το δεύτερο debate ήταν τόσο αξιοπρεπές, όσο και παραγωγικότερο από το πρώτο.
Η συζήτηση εξελίχθηκε σχετικά ομαλά.
Οι διακοπές ήταν λιγότερες, οι προσβολές ελάχιστες, ενώ εφαρμόστηκε αυστηρός έλεγχος στη διαδικασία.
Η συζήτηση των 90 λεπτών ήταν χωρισμένη σε 15λεπτα.
Κάθε ένα καταπιανόταν με διαφορετικά θέματα, όπως την πανδημία, την εξωτερική πολιτική, την οικονομία, την κλιματική αλλαγή και πολλά ακόμα. ι υποψήφιοι επέτρεψαν ο ένας στον άλλο να μιλήσει. Χρησιμοποίησαν ήπιους τόνους.
Ακόμα και όταν το κλίμα εντάθηκε, τα πνεύματα δεν ξέφυγαν.
Έτσι, αυτή τη φορά, η ουσία των επιχειρημάτων των δύο υποψηφίων επικράτησε, σε αντίθεση με το χαοτικό τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το πρώτο debate.
Ο Trump υπήρξε ευγενικός και με τη δημοσιογράφο και συντονίστρια της εκδήλωσης Kristen Welker.
Δεν δίστασε, μάλιστα, να της κάνει και κομπλιμέντα για τον τρόπο που χειρίστηκε την βραδιά και τον ρόλο της.
«Μέχρι στιγμής σέβομαι πολύ τον τρόπο που το χειρίζεστε», δήλωσε.
Τις εντυπώσεις κέρδισαν και οι σύζυγοι των υποψηφίων.
Επίσης, δεν έμεινε ασχολίαστη η ψυχρότητα που διακατείχε την συνύπαρξη Trump και Μελάνιας στη σκηνή. Ακόμα μία φορά βιάστηκε να απομακρύνει το χέρι της από το δικό του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης