Επιχειρήσεις

«Πάγωμα» τρεχουσών υποχρεώσεων ζητούν οι ξενοδόχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης

«Πάγωμα» τρεχουσών υποχρεώσεων ζητούν οι ξενοδόχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης
Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων
Να επεκταθεί η ρύθμιση της επιδότησης των τόκων των δανείων μέχρι τουλάχιστον την 31/5/2021 και να ανασταλεί η καταβολή των χρεολυσίων των υφιστάμενων ενήμερων δανείων μέχρι την 31/12/2021, με ισόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους ζητεί από το κυβερνητικό επιτελείο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Ειδικότερα, σε επιστολή προς τον κ. Γιάννη Τσακίρη υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με κοινοποίηση στον κ. Χάρη Θεοχάρη υπουργό Τουρισμού και κ. Μάνο Κόνσολα υπουργό Τουρισμού οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν μέχρι σήμερα επαναλειτουργήσει με αποτέλεσμα να στερούνται εσόδων για περίοδο 6 έως 12 μηνών.
«Όσα δε ξενοδοχεία πήραν το ρίσκο να ανοίξουν, για να στηρίξουν τους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούνται και να δώσουν δουλειές στους εργαζομένους τους, είδαν τις ζημιές τους να μεγαλώνουν.
Και στις δύο περιπτώσεις το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της ρευστότητας.
Οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να λάβουν την απαραίτητη για την επιβίωσή τους δανειοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ, λόγω των τραπεζικών κριτηρίων που εφαρμόζονταν και δεν μπορούσαν να πληρούν.
Μόνη πηγή χρηματοδότησής για αυτές ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή.
Ακόμα όμως και οι επιχειρήσεις που μπόρεσαν να λάβουν δάνεια μέσω του ΤΕΠΙΧ, απλώς μεγάλωσαν τις υποχρεώσεις τους.
Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι, όπως φαίνεται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, εξαιρετικά δύσκολος.
Είναι απαραίτητο, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας, να τους δοθεί η απαραίτητη «οικονομική ανάσα» και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν παγώσουν οι τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης