Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (Τουρκία): Κάναμε το πρώτο βήμα για αποκλιμάκωση, θετικοί οι Έλληνες

Akar (Τουρκία): Κάναμε το πρώτο βήμα για αποκλιμάκωση, θετικοί οι Έλληνες
Στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας για ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Hulusi Akar
Για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας για ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχαν προαναγγελθεί και από τις δύο χώρες έκανε λόγο με δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Hulusi Akar.
Σύμφωνα με όσα είπε, «κάναμε το πρώτο βήμα για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, προτείνοντας στους Έλληνες την ακύρωση των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων στις 28 και στις 29 Οκτωβρίου.
Οι Έλληνες αξιωματούχοι ήταν θετικά διακείμενοι απέναντί μας και δέχθηκαν την πρόταση.
Εργαζόμαστε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένη συμφωνία τις επόμενες ημέρες» είπε ο Τούρκος υπουργός.
Υπενθυμίζεται πως προηγουμένως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε χαιρετίσει την επιτευχθείσα συμφωνία.
Όπως ανέφερε, πρόκειται για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα».
Η ακύρωση των ασκήσεων, τόνισε, μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και διευκολύνει την προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα, με τη συνδρομή της γερμανικής διαμεσολάβησης.
«Στο πλαίσιο της καλής γειτονίας με την Ελλάδα, διατυπώνουμε ξανά την πρόθεσή μας για πολιτική λύση», συνέχισε ο Hulusi Akar, «άλλωστε, έχουμε κάνει από νωρίς σαφείς τις προθέσεις μας για εύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού».
Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις Ελλάδος - Τουρκίας, σε μια προσπάθεια επίλυσης διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως «θα προσέλθουμε σε αυτές χωρίς προϋποθέσεις.
Συζητούμε, διαπραγματευόμαστε, υποστηρίζουμε το διεθνές δίκαιο.
Την ίδια στιγμή, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας.
Ακυρώνουμε, όμως, τη NAVTEX για να δείξουμε καλή πίστη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης