Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Κορωνοϊός: Εκατό επιστήμονες έκρουσαν καμπανάκι στον πρωθυπουργό Conte για άμεσα δραστικά μέτρα

Ιταλία - Κορωνοϊός: Εκατό επιστήμονες έκρουσαν καμπανάκι στον πρωθυπουργό Conte για άμεσα δραστικά μέτρα
Οι επιστήμονες ζητούν να αποφασιστεί η λήψη νέων, αυστηρών μέτρων μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες λόγω άλματος στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία
Εκατό Ιταλοί διακεκριμένοι επιστήμονες, με επιστολή τους προς τον Ιταλό πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούν «να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας κορωνοϊού για να μπορέσει να αποφευχθεί η τραγωδία».
Οι επιστήμονες (μεταξύ τους υπάρχουν γνωστοί πρυτάνεις, φυσικοί, γιατροί και οικονομολόγοι) ζητούν να αποφασιστεί η λήψη νέων, αυστηρών μέτρων μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, ώστε σε δυο εβδομάδες να μην καταγράφονται στη χώρα εκατοντάδες θάνατοι την ημέρα από κορωνοϊό.
Οι υπογράφοντες την επιστολή τονίζουν ότι «στη φάση αυτή απόλυτη προτεραιότητα έχει η προστασία της ατομικής υγείας, όπως και εκείνης του κοινωνικού συνόλου, έτσι όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 32 του ιταλικού Συντάγματος».
«Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων τώρα θα προστατέψει και τις θέσεις εργασίας.
Όσο περιμένουμε, τόσο τα μέτρα θα γίνουν πιο σκληρά και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, με βαρύτερες οικονομικές συνέπειες» υπογραμμίζουν οι Ιταλοί επιστήμονες.

Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων με 16.079 μολύνσεις σε ένα εικοσιτετράωρο

Στην Ιταλία καταγράφεται νέο αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός τους ανήλθε σε 16.079, ενώ 136 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (22.10.2020).
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 170.392 διαγνωστικά τεστ. Κάθε 100 τεστ, 9,4 προέκυψαν θετικά.
Συνολικά, 992 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 9.694 θεραπεύονται σε νοσοκομειακούς θαλάμους.
Μέσα σε μία εβδομάδα οι ασθενείς σε ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 69% και σε θαλάμους των νοσοκομείων κατά 67%.
Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Λομβαρδία (4.125), ενώ ακολουθούν το Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο (1.550), η Καμπανία με κύρια πόλη τη Νάπολη (1.541), το Βένετο (1.325) και η περιφέρεια του Λατίου, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (1.251).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης