Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραδοχή Biden (Δημοκρατικός) για λάθη στο μεταναστευτικό ζήτημα κατά την θητεία Obama - Πυρά από Trump

ΗΠΑ: Παραδοχή Biden (Δημοκρατικός) για λάθη στο μεταναστευτικό ζήτημα κατά την θητεία Obama - Πυρά από Trump
Biden: Ο Trump είναι «από τους πιο ρατσιστές προέδρους στη σύγχρονη ιστορία» των ΗΠΑ
Ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Joe Biden δήλωσε ότι αυτός και ο πρώην πρόεδρος Obama «έκαναν λάθος» επειδή δεν πέτυχαν ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση στη μετανάστευση κατά τη διάρκεια της διοίκησής τους, γράφει η Politico αναφερόμενη στο χθεσινό και τελευταίο debate των δύο υποψηφίων για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Το σχόλιο έγινε όταν ο ΠρόεδροςTrump το βράδυ της Πέμπτης 22.10.2020, υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησής του να χωρίζει τις οικογένειες στα σύνορα - μια κίνηση που έχει επικριθεί βαθιά.
Οι γονείς περισσότερων από 500 παιδιών που χωρίστηκαν βάσει αυτής της πολιτικής δεν μπορούν να συναντηθούν δια ζώσης.
Κατά τη διάρκεια του debate, ωστόσο, ο Trump εκτόξευσε πυρά κατά Biden και Obama για τη δημιουργία εγκαταστάσεων κράτησης για μετανάστες χωρίς έγγραφα.
«Ποιος έκανε τα κλουβιά, Joe», είπε ο Trump.
Ο Biden είπε ότι θα δημιουργήσει ένα μονοπάτι για την ιθαγένεια για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα εάν εκλεγούν οι Δημοκρατικοί.
Ο νυν πρόεδρος Trump επετέθη επίσης για την πολιτική «σύλληψης και απελευθέρωσης» της κυβέρνησης Obama.
Ο ίδιος χλεύασε ότι μόνο οι μετανάστες με «χαμηλότερο IQ» θα παρουσιάζονταν εθελοντικά σε μια δικαστική ακρόαση.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ ν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι άσκησε και συνεχίζει να ασκεί «εγκληματική» πολιτική έναντι των παιδιών που εισέρχονται παράτυπα στην επικράτεια.
Αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε αυτή την εβδομάδα ότι οι γονείς περίπου 545 παιδιών οικογενειών μεταναστών που χωρίστηκαν στα σύνορα αφού τα πέρασαν παράτυπα είναι αδύνατο να βρεθούν.
«Τα παιδιά αυτά έμειναν μόνα», «δεν έχουν πουθενά να πάνε», «είναι εγκληματικό», στηλίτευσε ο πρώην αντιπρόεδρος.
Εξήγγειλε ότι εάν εκλεγεί, θα ανοίξει τον δρόμο ώστε οι εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ να έχουν σαφή οδικό χάρτη μπροστά τους για την απόκτηση άδειας παραμονής ή της αμερικανικής υπηκοότητας μέσα στις πρώτες εκατό ημέρες της προεδρίας του.
Δεσμεύθηκε ταυτόχρονα ότι θα λάβει μέτρα «αμέσως» για την προστασία των παιδιών που μπήκαν παράτυπα στη χώρα, που συχνά αποκαλούνται Dreamers, «ονειροπόλοι».
Ο Biden κατηγόρησε τον Trump ότι «ρίχνει λάδι σε κάθε ρατσιστική φωτιά»
Κατά τη διάρκεια μιας από τις σκληρές αντιπαραθέσεις τους στο δεύτερο και τελευταίο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο  ότι «ρίχνει λάδι σε κάθε ρατσιστική φωτιά». «Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής από όλους τους παριστάμενους σε αυτή την αίθουσα», υποστήριξε από την πλευρά του ο Trump ερωτηθείς σχετικά με τις μαζικές φετινές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας, των φυλετικών και κοινωνικών ανισοτήτων.
Ο Biden επανήλθε αμέσως, υποστηρίζοντας πως ο Trump είναι «από τους πιο ρατσιστές προέδρους στη σύγχρονη ιστορία» των ΗΠΑ.

Τι έγινε στο τελευταίο debate

Δεν έχω ενεργό λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα, τον έχω κλείσει από το 2015 ανέφερε ο D. Trump ο αμερικανός Πρόεδρος στο τελευταίο debate πριν τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος των δημοκρατικών J Biden ανέφερε ότι θα αντιμετωπίσει τον κορωνοιό και δεν θα κλείσει εκ νέου τις ΗΠΑ, θα κλείσω τον κορωνοιό όχι την αμερικανική οικονομία ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Trump ευθύνεται για τόσους θανάτους λόγω του κορωνοιού και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να μείνει στην εξουσία.


To 53% των τηλεθεατών υποστηρίζει ότι ο Biden ήταν καλύτερος του Trump

Νικητής και του δεύτερου και τελευταίου debate στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες δημοσκοπήσεις του CNN και του CBS.
Σύμφωνα με το CNN, το 53% των τηλεθεατών του debate Trump – Biden, υποστήριξε πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τα πήγε καλύτερα από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ.
Αντιθέτως, το 39% ανέφερε πως ο Trump ήταν αυτός που επικράτησε.
Κατά το 73% όσων παρακολούθησαν το debate, η κριτική του Biden κατά του Trump ήταν δίκαιη (το αντίθετο υποστηρίζει το 26%) ενώ μοιρασμένο ήταν το κοινό για το κατά πόσο ήταν δικαιολογημένες οι «επιθέσεις» Trump κατά του υποψηφίου των Δημοκρατικών (το 50% είπε ότι ήταν, έναντι 49%).
Παρόλο αυτά οι θετικές γνώμες έναντι των δύο υποψηφίων δεν άλλαξαν ιδιαίτερα μετά το debate.
Πριν από αυτό, το 55% είχε θετική γνώμη για τον Biden, ποσοστό που ανήλθε στο 56% μετά την τηλεμαχία ενώ σχεδόν αμετάβλητες έμειναν οι θετικές γνώμες για τον Trump που πριν το debate ήταν στο 42% και μετά από αυτό ανήλθαν στο 41%.
Πάντως η αίσθηση που άφησε το δεύτερο αυτό debate μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ είναι ότι σε σχέση με την πρώτη χαοτική τηλεοπτική αναμέτρηση τους, ήταν πολύ πιο ουσιαστικό και συγκροτημένο.
Ο πρόεδρος Trump εμφανίστηκε κατά πολύ πιο συγκρατημένος, αν και δεν έλειψαν οι δριμείες επιθέσεις κατά του αντιπάλου του, αλλά παρόλο αυτά δεν κατάφερε να έχει μια παρουσία που θα ήταν ικανή να αλλάξει τα εις βάρος του δεδομένα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του CNN, ο Biden διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης των 10 ποσοστιαίων μονάδων του Trump.
Την ίδια στιγμή, μέτρηση του YouGov για το CBS αναφέρει και αυτή πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ήταν ο νικητής του χθεσινού debate.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιος πιστεύετε ότι τα πήγε καλύτερα ή κέρδισε το debate, το 54% απάντησε ο Biden, το 35% υποστήριξε ότι νικητής ήταν ο Trump ενώ το 9% έκανε λόγο για ισοπαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης