Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής, περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής, περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΕΣ: Σταθεροποιητικά και με ανοδικές τάσεις μετά τα πρώτα λεπτά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Η δική μας πρέπει να πάει τεχνικά πάνω από τις 615 μονάδες, αλλιώς αν επιβεβαιωθεί η διάσπαση των 612 μονάδων, ίσως δούμε τιμές κάτω από 600 μονάδες. Τεχνικά πάντα όλα αυτά. Έχουμε αξιολογήσεις σήμερα από ξένους οίκους, αλλά τέτοιες εποχές δεν περιμένουμε κάτι θετικό.

Το ξεκίνημα είναι ανοδικό και σε πρώτη φάση δοκιμάζει τις 612 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός με τράπεζες, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ να ενισχύονται. Χρειαζόμαστε καλύτερες συναλλαγές, γιατί η χθεσινή πτώση έγινε με μία έστω μικρή αύξηση συναλλαγών. Η μεταβλητότητα θα είναι παρούσα και σήμερα.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πολύ καλά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε και ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Στο εννεάμηνο οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν 7,37% και ανήλθαν στα 286,47 εκατ. ευρώ από 266,82 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 28,57% και ανήλθαν στα 45,52 εκατ. ευρώ από 35,41 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων βελτιώθηκαν κατά 33,23% ανερχόμενα στα 36,21 εκατ. ευρώ από 27,18 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Beta η μετοχή διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο p/e για το 2020 16,8 φορές και με δείκτη EV/EBITDA 10 φορές. Η ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση ίσης απόδοσης. Γεμάτη πιστεύει πως είναι η αποτίμηση η Eurobank Equities και διατηρεί τη σύσταση διακράτησης με τιμή στόχο τα 8,50 ευρώ. Αναφέρει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 30% σε όρους EV/EBITDA (2021), το οποίο όμως θεωρεί δικαιολογημένο. Πάντως εντοπίζει ανοδικό ρίσκο στις εκτιμήσεις του 2020 τόσο στις δικές της όσο και στις μέσες εκτιμήσεις.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: 70 χιλ. ίδιες μετοχές αγόρασε χθες και το νέο σύνολο είναι 3,64 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,55% του μετοχικού κεφαλαίου. Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα.

EXAE: Η αβεβαιότητα για τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές και την αποτίμηση της αγοράς έχουν επηρεάσει τη μετοχή, αλλά το sell-off είναι υπερβολικό λέει η Euroxx και σημειώνει πως είναι ώρα για επαναξιολόγηση. Η ΑΧΕ προχώρησε σε μεγάλες μειώσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 και 2021 καθώς μείωσε τις εκτιμήσεις για το τζίρο της αγορές ενώ ενσωμάτωσε κάποια έσοδα από εκδόσεις.

Η τιμή στόχος μειώθηκε στα 3,50 ευρώ από 5,10 ευρώ αλλά λόγω της αποτίμησης αναβάθμισε τη σύσταση σε υπεραπόδοση. Η μετοχή έχει εντολές κάτω από τα 2,70 ευρώ ενώ θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο είχε γράψει χαμηλό στα 2,54 ευρώ.

MOTOR OIL: Παρά τη χθεσινή μεγάλη πίεση και τον πολύ υψηλό όγκο συναλλαγών η Motor Oil Holdings αγόρασε μόλις 5.640 μετοχές με μέση τιμή 8,64 ευρώ ανά μετοχή. Πάντως, σε σύγκριση με τις προηγούμενες αγορές η χθεσινή συναλλαγή ήταν λίγο υψηλότερη. Σταθεροποιητικά η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,55 ευρώ με νέα άνοδο στο ξεκίνημα και διατηρεί την καλή της συμπεριφορά η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική κάνει πράξεις κάτω από 1 ευρώ, ενώ αν και άνοιξαν ανοδικά όλες, λίγα λεπτά αργότερα η Eurobank, υποχωρεί όπως και η Alpha Bank.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα και δεν έχουμε εντοπίσει κάποια μετοχής της συγκεκριμένης κατηγορίας να έχει ενδιαφέρον. Οι όγκοι είναι εξαιρετικά χαμηλοί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης