Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Γερμανία – Προετοιμασία για εμβολιασμούς εντός του 2020

Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Γερμανία – Προετοιμασία για εμβολιασμούς εντός του 2020
Τουλάχιστον 11.242 επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο
Στο κόκκινο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Γερμανία, η οποία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 11.242 νέα κρούσματα με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 403.291.
Το ίδιο διάστημα αναφέρθηκαν και 49 θάνατοι, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 9.954.
Εν τω μεταξύ, οι γερμανικές αρχές προετοιμάζονται έτσι ώστε να προχωρήσουν εντός του 2020 στους πρώτους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική εφημερίδα Bild, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει 60 ειδικά κέντρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια θα αποθηκεύονται στις πρέπουσες θερμοκρασίες, και ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις των 16 ομόσπονδων κρατιδίων να το ενημερώσουν πού θα εγκατασταθούν ως τη 10η Νοεμβρίου.
Σε δηλώσεις του σε τηλεδιάσκεψη ο υπ.Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn είχε αναφέρει ότι η γερμανική εταιρεία BioNTech πλησιάζει στο να εξασφαλίσει έγκριση ενός εμβολίου από τους εποπτικούς φορείς.
Η BioNTech αναπτύσσει εμβόλιο εναντίον του SARS-CoV-2 σε συνεργασία με την Pfizer Inc.
Ερωτηθείς πότε αναμένει ότι θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί, ο Spahn είχε αναφέρει πως «αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν από το τέλος του έτους», αναφέρει η Bild.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 20/10, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την συνδυασμένη έναρξη στην Ιαπωνία των φάσεων 1 και 2 των κλινικών δοκιμών του υποψηφίου εμβολίου τους εναντίον του κορωνοϊού, που βασίζεται στο λεγόμενο αγγελιοφόρο ριβοζονουκλεϊκό οξύ (mRNA).
Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ενδέχεται να είναι γνωστά ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης