Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής των ακροδεξιών κατά της κυβέρνησης

Ισπανία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής των ακροδεξιών κατά της κυβέρνησης
Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής των ακροδεξιών κατά της κυβέρνησης του Pedro Sanchez
Το ισπανικό κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα 22/10 με συντριπτική πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των ψήφων της συντηρητικής αντιπολίτευσης, την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει το ακροδεξιό κόμμα Vox σε βάρος της κυβέρνησης του Σοσιαλιστή Pedro Sanchez.
Η πρόταση του Vox, το οποίο υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, έλαβε 52 ψήφους υπέρ, εκείνες των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του ισπανικού κοινοβουλίου, 298 στον αριθμό, την καταψήφισαν, μεταξύ αυτών οι 88 του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP).
«Θα ψηφίσουμε "όχι", διότι λέμε "όχι" στη ρήξη που εσείς επιδιώκετε, όχι στην πόλωση που έχετε ανάγκη», δήλωσε ο Pablo Casado, ο ηγέτης του PP, νωρίτερα απευθυνόμενος στον αρχηγό του Vox, Santiago Abascal.
Ο Casado επιτέθηκε στο Vox, την τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στην ισπανική βουλή, στην ομιλία που εκφώνησε πριν από την ψηφοφορία, λέγοντας πως η πρόταση μομφής απλά βοηθά στο να "γραπωθεί" στην εξουσία η αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού.
«Είστε ήδη μέρος του προβλήματος της Ισπανίας και δεν μπορεί να αποτελέσετε μέρος της λύσης που το κόμμα μου αντιπροσωπεύει», είπε ενώπιον του κοινοβουλίου απευθυνόμενος στον Abascal και καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία ως ένα «σόου σε τσίρκο».
«Το PP δεν θέλει να είναι το κόμμα των ψεμάτων, του φόβου, της οργής και της χειραγώγησης».
Με αυτόν τον τρόπο, ο Casado έβαλε τέλος στις αμφιβολίες που το κόμμα του άφησε να πλανώνται σχετικά με την ψήφο του: μια αποχή προκειμένου να μην εκνευρίσει τους ψηφοφόρους του Vox, σημαντικό μέρος των οποίων προέρχεται από το PP ή μια αρνητική ψήφο, υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και του συμμάχου του Podemos, ώστε να κρατήσει ξεκάθαρα αποστάσεις από την ακροδεξιά.
Από την πλευρά του, ο Abascal απάντησε ότι το PP, το οποίο έχει συμμαχήσει με το Vox σε ορισμένες περιφερειακές και δημοτικές διοικήσεις, διέπραξε ένα «γιγαντιαίο λάθος» απορρίπτοντας την πρόταση μομφής και εξαπολύοντας επίθεση κατά του κόμματός του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης