Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης σε κυβέρνηση: Μου παραδώσατε τις τράπεζες πτωχευμένες το 2015

Βαρουφάκης σε κυβέρνηση: Μου παραδώσατε τις τράπεζες πτωχευμένες το 2015
Νόμος - έκτρωμα ο πτωχευτικός κώδικας, σύμφωνα με τον γραμματέας του ΜέΡΑ25
«Νόμο έκτρωμα» χαρακτήρισε το νέο πτωχευτικό κώδικα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κινείται από τα «συμφέροντα της παρασιτικής, νεο-φεουδαλιστικής ολιγαρχίας που καλοβλέπει ως λεία τη λιγοστή περιουσία που απέμεινε στα θύματα της ίδιας αυτής της ολιγαρχίας».
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι σήμερα η ΝΔ φέρνει το 1ο Χτύπημα του 5ου Μνημονίου, «επιστρέφοντας στην τοξικοταξική κατάταξη πιστωτών του 3ου Μνημονίου».
Ανεβάζοντας τους τόνους και απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, ο κ. Βαρουφάκης έβαλε στο στόχαστρο και τον Γιάννη Στουρνάρα.
«Τις τράπεζες μου τις παραδώσατε πτωχευμένες το 2015.
Εσείς, αγκαλιά με τον επίορκο Διοικητή της ΤτΕ, ξεκινήσατε την φυγή καταθέσεων όταν βλέπατε ότι χάνετε τις εκλογές», είπε και υποστήριξε ότι ο πτωχευτικός κώδικας «καταργεί την εθνική μας κυριαρχία επί των περιουσιακών δικαιωμάτων του ατόμου».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχειρώντας μια αναδρομή στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και απαντώντας στη σφοδρή κριτική που δέχεται, εκτίμησε πως αν το κράτος μας σήμερα δεν θεωρείται διεθνώς πτωχευμένο, παρότι είναι πιο βαθιά πτωχευμένο από το 2015, οφείλεται στο ότι η τρόικα αποφάσισε να μην πνίξει τη σημερινή κυβέρνηση, να μην απειλήσει με κλείσιμο τραπεζών, με ανταλλάγματα την λεηλασία των ιδιωτικών περιουσιών μετά την επιτυχή λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.
«Αυτό σημαίνει χρεοδουλοπαροικία», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης