Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερουσία ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της δικαστού Barrett - Στο σκαμνί Facebook, Twitter για μεροληψία

Γερουσία ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της δικαστού Barrett - Στο σκαμνί Facebook, Twitter για μεροληψία
Εγκρίθηκε η πρόταση διορισμού της Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο από τη Γερουσία η οποία κλητεύει τους επικεφαλής του Facebook και του Twitter που κατηγορούνται για μεροληψία κατά των συντηρητικών
Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας ψήφισε σήμερα υπέρ της κλήτευσης των γενικών διευθυντών του Twitter και του Facebook, από τους οποίους θα ζητηθούν εξηγήσεις επειδή οι πλατφόρμες τους αποφάσισαν να μπλοκάρουν δημοσιεύματα της εφημερίδας New York Post τα οποία αφορούσαν τον Hunter Biden, γιο του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden.
Η πρόταση πέρασε με τις 12 ψήφους των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών.
Οι 10 Δημοκρατικοί δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε την έγκριση της υποψηφιότητας της Amy Coney Barret για την κενή θέση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Οι Δημοκρατικοί είχαν ανακοινώσει από χθες ότι θα μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία και οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ του διορισμού της, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική έγκριση από την ολομέλεια της Γερουσίας, πιθανότατα την Δευτέρα.
Οι πρόεδροι-γενικοί διευθυντές του Facebook και του Twitter καλούνται να καταθέσουν, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει καθοριστεί, σχετικά με τις κατηγορίες περί μεροληψίας κατά των συντηρητικών φωνών.
Οι δύο εταιρείες δέχτηκαν σφοδρή κριτική επειδή επισήμαναν ως «παραπληροφόρηση» τα δημοσιεύματα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας και επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναπαραγωγή τους στις πλατφόρμες τους.
Οι επικεφαλής των δύο κολοσσών, μαζί με εκείνον της Google, θα καταθέσουν επίσης στις 28 Οκτωβρίου στην Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας σχετικά με έναν νόμο που προστατεύει τις εταιρείες του διαδικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης