Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Conde Nast Traveler: Η Αθήνα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις με τους πιο φιλόξενους κατοίκους

Conde Nast Traveler: Η Αθήνα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις με τους πιο φιλόξενους κατοίκους
Η Αθήνα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις με τους πιο φιλόξενους κατοίκους
Στο πλαίσιο των φετινών Readers' Choice Award, ενός θεσμού για το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό που διοργανώνεται κάθε χρόνο, οι αναγνώστες του Conde Nast Traveler ανέδειξαν τη λίστα με τις 10 ευρωπαϊκές πόλεις με τους πιο φιλικούς κατοίκους.
Πέραν, λοιπόν, των σημείων αναφορών για την κάθε πόλη, τα αξιοθέατα, την αρχιτεκτονική και τα εστιατόρια που την κάνουν αγαπητή στο κοινό, ένας άλλος παράγοντας στον οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, δίνουν ιδιαιτέρως μεγάλη σημασία οι ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, είναι οι άνθρωποι που συναντούν στον εκάστοτε προορισμό.
Ένα στοιχείο αρκετά σημαντικό, το οποίο μπορεί να μετατρέψει την εμπειρία του ταξιδιού τους σε μία από τις αγαπημένες τους.
Έτσι, περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες του περιοδικού κλήθηκαν να δώσουν την θετική τους ψήφο σε εκείνη την ευρωπαϊκή πόλη με τους πιο φιλικούς κατοίκους, οι οποίοι τους έκαναν να νιώσουν πιο ευπρόσδεκτοι.
Ανάμεσά τους, φυσικά, βρίσκεται και η Αθήνα, η οποία συναντάται μία θέση πριν από το τέλος της δεκάδας, συγκεντρώνοντας 92,32 βαθμούς, με άριστα το 100.
Στην κορυφή όλων με βαθμολογία 97,33 βρέθηκε το Γκόλγουεϊ στην Ιρλανδία, με το Δουβλίνο (επίσης στην Ιρλανδία) να ακολουθεί με 95,81 βαθμούς και τη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα συγκεντρώνοντας 95 βαθμούς.
Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Πόρτο με βαθμολογία 93,82, ενώ η κορυφαία πεντάδα έκλεισε με την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, η οποία συγκέντρωσε 93,67 βαθμούς.

Η λίστα με τις 10 πιο φιλικές ευρωπαϊκές χώρες:
Γκόλγουεϊ, Ιρλανδία
Δουβλίνο, Ιρλανδία
Βαλέτα, Μάλτα
Πόρτο, Πορτογαλία
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Μπολόνια, Ιταλία
Εδιμβούργο, Σκωτία
Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Αθήνα, Ελλάδα
Ελσίνκι, Φινλανδία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης