Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ– Κάτω από τις 610 μονάδες – Έσπασαν οι άμυνες την τελευταία ώρα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ– Κάτω από τις 610 μονάδες – Έσπασαν οι άμυνες την τελευταία ώρα
ΑΓΟΡΑ: Εκεί που έδειχνε μία καλύτερη εικόνα σε σύγκριση μετά το άνοιγμα και δεν είχαμε δει κινήσεις πανικού ή stop loss, λίγα λεπτά μετά τις 16:00 ξεκίνησε ένα κύμα μεγάλων ρευστοποιήσεων. Η Εθνική έσπασε το 1 ευρώ, η Πειραιώς έφυγε με δύναμη στο -6%, η Alpha Bank λίγο έλειψε να γράψει νέα χαμηλά, η Jumbo βρέθηκε κάτω από τα 13 ευρώ, η Viohalco έγραψε -6%, ο ΟΤΕ πήγε στα 11,73 ευρώ κτλ.

Είδαμε μεγάλες ρευστοποιήσεις σε τράπεζες αλλά και Jumbo, η οποία βέβαια είχε ήδη μεγάλο όγκο σήμερα και πακέτα. Μας προβλημάτισε έντονα η πορεία του ΧΑ την τελευταία ώρα γιατί δεν είδαμε αντίστοιχη πίεση στις ξένες αγορές. Η σκέψη μας πάει στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε λίγη ώρα. Αν τα μέτρα είναι σκληρά, ίσως κάποιοι τα έμαθαν νωρίτερα. Υπόθεση κάνουμε, ελπίζουμε να τα αποφύγουμε. Ίδωμεν…

DAX: Ωραίο «πάτημα» στον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και αντίδραση. Η μεταβλητότητα πάντως παραμένει υψηλή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλο «χώσιμο» την τελευταία ώρα. Η Alpha Bank είχε βρεθεί και πάνω από τα 0,52 ευρώ και σε λίγα λεπτά η πίεση την πήγε στα 0,4863 ευρώ. Λίγο ήθελε και έγραφε νέο χαμηλό. Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,94 ευρώ, η Εθνική στα 0,9840 ευρώ και η Eurobank είχε τις μικρότερες απώλειες. Λίγο θέλει πλέον ο τραπεζικός και θα γράψει νέο χαμηλό.

JUMBO: Η απότομη πτώση της μετοχής έχει τραβήξει τα βλέμματα και έχει αγοραστές και μεταξύ αυτών, κάποιοι οι οποίοι αποκόμισαν ρευστότητα από άλλη μετοχή του FTSE 25 που πρόσφατα έκανε κίνηση και ανήκει σε διαφορετικό κλάδο. Μεγάλος ο όγκος και μαζί με τα πακέτα ξεπέρασε τις 488 χιλ. τεμάχια. Στο -1,73% και στα 13,10 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 12,96 ευρώ.

Δε θέλουμε τιμές κάτω από 12,65 ευρώ. Μετά την πτώση των τελευταίων ημερών έχουμε γίνει εδώ και λίγες συνεδριάσεις πιο θετικοί. Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε οι όποιες τοποθετήσεις θα πρέπει να είναι σταδιακές.

ΟΤΕ (απάντηση): Δεν αποκλείουμε η αδυναμία να σχετίζεται και με τη Ρουμανία, όπως λέτε, όπου εκεί η κατάσταση λόγω covid δεν είναι καλή. Υπάρχουν βέβαια και άλλα που διαβάζουμε. Όπως και να έχει για τη στήλη, πλησιάζει σε ελκυστικά επίπεδα. Θα λέγαμε πως προσφέρεται για αγορά.

Ίσως δούμε και λίγο χαμηλότερα επίπεδα, βάσει του διαγράμματος. Αλλά εδώ την είχαμε επιλέξει από αρκετά υψηλότερα, πριν βέβαια ξεσπάσει η κρίση και τα 14 ευρώ ήταν καλό σημείο εξόδου. Στα 11,64 ευρώ και στο -3,72%. Το κλείσιμο είναι και χαμηλό ημέρας. Με προσοχή και εδώ οι τοποθετήσεις γιατί μπορεί να δούμε και πιο χαμηλά, αλλά εδώ κάποιος αγοράζει ισχυρό ισολογισμό με εξαιρετικές ταμειακές ροές.

ΕΛΠΕ: Λίγο ήθελε και έγραφε νέα χαμηλά σε σύγκριση με αυτά του Μαρτίου. Παρά 1 σεντ.

MOTOR OIL: Αυτή έγραψε νέο χαμηλό και μάλιστα νωρίς το πρωί. Μετά βγήκαν καλές αγορές και τελικά έκλεισε πάνω από το προηγούμενο χαμηλό που ήταν στα 8,60 ευρώ. Είχε προηγηθεί βέβαια το χαμηλό στα 8,38 ευρώ. Κλείσιμο στα 8,7050 ευρώ και στο -1,14% με όγκο 482 χιλ. τεμάχια.

Μέχρι στιγμής εταιρεία και βασικός μέτοχος αγοράζουν ελάχιστα κομμάτια. Άρα είμαστε πιο θετικοί αλλά οι τοποθετήσεις να είναι και εδώ προσεκτικές και χωρίς εξάντληση ρευστότητας γιατί το διάγραμμα δείχνει πως μπορεί να πάει και πιο κάτω, αν σπάσουν κάποιες στηρίξεις.

ΕΥΔΑΠ: Έγραψε χαμηλό στα 6,31 ευρώ και έκλεισε στα 6,40 ευρώ. Δε θέλουμε να πάει άλλο κάτω και φυσικά είναι τσάμπα.

FOURLIS: Η ύπαρξη μεγάλου πωλητή φάνηκε πάλι σήμερα. Στα 3,7850 ευρώ και στο -3,44% με όγκο 179 χιλ. τεμάχια. Από αυτά τα επίπεδα έχει δώσει αντίδραση στις προηγούμενες εβδομάδες. Είναι καλή η στήριξη και ελπίζουμε να μη σπάσει.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η ύπαρξη πωλητών εδώ και καιρό προβληματίζει. Η λογιστική κατάσταση ωστόσο προσφέρει ασφάλεια. Καλό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, υδροηλεκτρικό ενώ και το eshop είναι πολύ επιτυχημένο και αφήνει περιθώρια στη διοίκηση για άλλες κινήσεις. Το νέο ομολογιακό φυσικά θα είναι με χαμηλότερο επιτόκιο, άρα θα δούμε και μείωση στα χρηματοοικονομικά έξοδα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άλλη πήρε το μετρό, άλλη ανεβαίνει. Προφανώς και γίνεται μάζεμα και όλοι βλέπουν τους «Ολλανδούς» να ενισχύουν τη θέση τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης