Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μια εισαγγελέας… αποκάλυψε την φαιδρή και προειλημμένη απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή – Εκτεθειμένη η δικαιοσύνη

Μια εισαγγελέας… αποκάλυψε την φαιδρή και προειλημμένη απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή – Εκτεθειμένη η δικαιοσύνη
Πρόκειται για μια απόφαση που αμαυρώνει και γελοιοποιεί το σύστημα απονομής δικαιοσύνης της Ελλάδος
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ελληνική δικαιοσύνη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων καθώς αποφάσισε με πολιτικά κριτήρια να αντιμετωπίσει μια ποινική δίκη που αφορούσε μεμονωμένα περιστατικά.
Αναφερόμαστε στην δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο ενοχοποίησε το κόμμα και την ηγεσία ως εγκληματική οργάνωση.
Όμως μια εισαγγελέας η Οικονόμου ήρθε να σπάσει το απόστημα που υπάρχει στην ελληνική δικαιοσύνη που ούτε ελεύθερη είναι, ούτε δικαιοσύνη αποδίδει.
Η ελληνική δικαιοσύνη καθοδηγείται από διευθυντήριο.
Τι απέδειξε το δικαστήριο που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή;

1)Ότι είναι εγκληματική οργάνωση αλλά δεν είχαν οικονομικό δόλο.
Είναι πρωτοφανής η απόφαση γιατί το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι δεν είχαν οικονομικό δόλο.

2)Εάν δεν είχαν οικονομικό δόλο, τότε ποια είναι τα κίνητρα που καθοδηγούσαν την εγκληματική οργάνωση κατά την δικαιοσύνη;
Η απάντηση του δικαστηρίου όπως παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο Λεπενιώτη αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.
Και είναι φαιδρή η επιχειρηματολογία της Λεπενιώτη καθώς η εισαγγελέας Οικονόμου ήρθε να αποδείξει ότι ούτε εγκληματική οργάνωση υφίσταται, ούτε όλα αυτά που κατασκευάστηκαν στο δικαστήριο.

3)Δεν είναι τυχαίο ότι π.χ. ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο ιδρυτής και αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατηγορείται ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, ως επικεφαλής του διευθυντηρίου αλλά δεν του αποδόθηκε κάποια κατηγορία.
Π.χ. για την δολοφονία του αριστεριστή Φύσσα από τον Ρουπακιά δεν αποδείχθηκε όπως το δικαστήριο αναγνώρισε ότι την ενορχήστρωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Άρα ο Μιχαλολιάκος και τα υπόλοιπα στελέχη κατηγορούνται για έγκλημα που το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι δεν… έκαναν.

4)Η εισαγγελέας ανέφερε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι – πλην προφανώς του Ρουπακιά που επιτέλεσε την δολοφονική πράξη και καταδικάστηκε σε ισόβια – δεν πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, οι καταδίκες έως και 13 χρόνια πρέπει να έχουν ανασταλτικό δικαστήριο μέχρι το δευτεροβάθμιο όργανο της δικαιοσύνης να αποφασίσει, δηλαδή το Εφετείο.

5)Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα όπου πολίτες κρίθηκαν ένοχοι, πρωτοδίκως, αλλά αθωώθηκαν στο δικαστήριο, βλέπε υπόθεση Noor 1 και πλήθος άλλων.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δηλαδή να εκτίσουν ποινή 3 χρόνια και να αθωωθούν από το Εφετείο, όμως εάν αθωωθούν ποιος θα πληρώσει για την λάθος απόφαση της Λεπενιώτη και των άλλων δικαστών;
Η Λεπενιώτη και ο κάθε πρόεδρος του δικαστηρίου δεν θα φθάνει μόνο να αναγνωρίσει την λάθος απόφαση.

6)Η απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή είναι πολιτική όχι ποινική και αυτό αποδείχθηκε με το μεγάλο νομικό χάσμα που ανέκυψε μεταξύ προέδρου και εισαγγελέως.
Ήταν πρωτοφανής η εξέλιξη αυτή να συγκρούονται Πρόεδρος και εισαγγελέας.

7)Ο Κασιδιάρης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε την εμπλοκή στενού συνεργάτη του Σαμαρά κατά τις στιγμές μετά την δολοφονία Φύσσα.
Ενώ τα στοιχεία υπάρχουν και έχουν συμπεριληφθεί στο δικαστήριο, ουδείς τα έλαβε υπόψη, το δε δικαστήριο ανέφερε ότι ο Κασιδιάρης… παρουσίασε μια καταγγελία ενώ είχε αποφασίσει το δικαστήριο.

8)Με τους 10-12 χιλιάδες έλληνες να συρρέουν έξω από το Εφετείο και με μηνύματα κρεμάλες στους φασίστες, οι ναζί στην φυλακή και με ωμή παρέμβαση των πολιτικών κομμάτων ελήφθηκε μια απόφαση που αποτελεί ντροπή για τα χρονικά της δικαιοσύνης.
Από την μια το λαϊκό δικαστήριο από την άλλη η ωμή παρέμβαση των πολιτικών κομμάτων στην απόφαση του δικαστηρίου… κατά τα άλλα ήταν μια αντικειμενική δίκη που κατέληξε σε ένα αντικειμενικό αποτέλεσμα.
Πρόκειται για μια απόφαση που αμαυρώνει και γελοιοποιεί το σύστημα απονομής δικαιοσύνης της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης