Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Έντονη ανάγκη για αεροπορικά ταξίδια με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

tags :
Έντονη ανάγκη για αεροπορικά ταξίδια με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.400 ερευνητές πανεπιστημίων
Οι ερευνητές κλιματικής αλλαγής και κυρίως οι καθηγητές, ταξιδεύουν αεροπορικώς  περισσότερο από άλλους ερευνητές. Ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να έχουν λάβει μέτρα για να μειώσουν ή να αντισταθμίσουν το προσωπικό τους αποτύπωμα άνθρακα.
Αυτό αναφέρει πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.400 ερευνητές πανεπιστημίων.
Πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο για το Κλίμα και τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό του Ηνωμένου Βασιλείου (CAST), το οποίο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.
Ακολούθησε ένα πείραμα παρακολούθησης, με περισσότερους από 350 ερευνητές. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι η παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αντίκτυπο της αεροπορίας αυξάνει τις προθέσεις να πετάξουν λιγότερο.
Η διευθύντρια της CAST, Lorraine Whitmarsh, η οποία ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε ότι τα ευρήματα ήταν «απροσδόκητα». Ωστόσο ανέφερε ότι «μόνο η γνώση δεν είναι αρκετή» για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
«Βασικά, η έρευνά μας δείχνει την ανάγκη για πολιτικές και τρόπους εργασίας για να ενθαρρύνουμε και να επιτρέψουμε ταξίδια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και χρήση εικονικών εναλλακτικών λύσεων. Αυτό ήδη συμβαίνει τώρα φυσικά λόγω Covid-19».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης