Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ): Πιθανό μέσα στις επόμενες 5 με 7 ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού να διπλασιαστούν

Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ): Πιθανό μέσα στις επόμενες 5 με 7 ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού να διπλασιαστούν
Φαίνεται ότι μπαίνουμε σε τροχιά εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων ανέφερε ο κ.Δημόπουλος
Τη θέση ότι είναι πιθανό μέσα στις επόμενες 5 με 7 ημέρες να δούμε έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Δημόπουλος.
«Ενώ για αρκετό χρονικό διάστημα, υπήρχε ένας σταθερός αριθμός κρουσμάτων, είχαμε αποφύγει αυτό που χαρακτηρίζεται ως εκθετική αύξηση, φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση μπαίνουμε σε αυτή την τροχιά.
Πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμα για να δούμε τον ρυθμό αύξησης, δηλαδή αν θα έχουμε διπλασιασμό μέσα σε 5-7 μέρες.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των τεστ, οπότε υπάρχει και μια τέτοια συσχέτιση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι δεν αυξάνει ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση κι επομένως δεν ασκείται μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας.
«Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι νοσούν οι νεότεροι και ότι υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης των ασθενών.
Αυτό που βλέπουμε στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες Covid, οι γνώσεις μας και οι θεραπευτικές προσεγγίσεις που έχουμε σήμερα σε σχέση με έξι μήνες πριν είναι πολύ καλύτερες κι έτσι αποφεύγεται η διασωλήνωση και η μηχανική υποστήριξη σε αρκετούς που πριν από μερικούς μήνες δε θα ήταν εφικτό» τόνισε ο κ.Δημόπουλος.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτική απόφαση», ενώ συμπλήρωσε ότι θα «πρέπει να περιμένουμε να ανακοινωθούν σήμερα τα νέα μέτρα και να δούμε σε λίγες ημέρες τι επίδραση θα έχουν».
«Μέχρι να έχουμε το εμβόλιο και θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να εμβολιαστεί αποτελεσματικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού και να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας, τα μέτρα τα ξέρουμε και πρέπει να τα τηρούμε» είπε ο κ.Δημόπουλος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS