Τελευταία Νέα
Διεθνή

RealClearPolitics: Θολώνει το σενάριο της βέβαιης επικράτησης Biden

RealClearPolitics: Θολώνει το σενάριο της βέβαιης επικράτησης Biden
Κερδίζουν έδαφος τα σενάρια για ένα οριακό εκλογικό αποτέλεσμα και την κατάκτηση της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικανούς
Το σενάριο για ένα διχασμένο Κογκρέσο στις ΗΠΑ και ένα «κλειστό» εκλογικό αποτέλεσμα αρχίζει να κερδίζει έδαφος σε μοντέλα προβλέψεων ορισμένων αναλυτών της αγοράς οι βεβαιότητες για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ βαίνουν μειούμενες. Σύμφωνα με την Real Clear Politics στο δημοκοπικό προβάδισμα του Biden «προσγειώθηκε» τις τελευταίες ημέρες στο 7.9%
Η ευρωπαϊκή στοιχηματική εταιρεία Paddypower δήλωσε την Τετάρτη (21/10) ότι ενώ ο Biden ήταν σαφώς «πιθανό» να κερδίσει, τις τελευταίες ημέρες η τάση άρχισε να γυρίζει ξανά υπέρ του Trump».
Σύμφωνα με την Real Clear Politics, οι πιθανότητες εκλογής του Trump στο διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου ήταν αυξημένες, τις τελευταίες ημέρες υποχώρησαν.
Η Paddypower δίνει στον Biden περισσότερες του 60% πιθανότητες νίκης, έναντι του Trump (περίπου στο 40%) αλλά παρουσιάζεται μια μικρή αναστροφή της τάσης.
Οι αναλυτές της JPM ανέφεραν σε σημείωμά τους την Τρίτη (20/10) ότι κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου οι αγορές πόνταραν σε ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ αλλά η πιθανότητες γι’ αυτό βαίνουν μειούμενες καθώς το σενάριο ένα «κλειστό» ή αμφισβητούμενο αποτέλεσμα αρχίζει και ισχυροποιείται.
Οι Brown Brothers Harriman υπογράμμισαν την Τετάρτη (21/10) σε σημείωμά τους ότι με τον έλεγχο της Γερουσίας να «διακυβεύεται» υπάρχει ακόμη μεγάλη πιθανότητα να έχουμε το Biden Πρόεδρο και τους Ρεπουμπλικανούς να ελέγχουν το Κογκρέσο με αποτελέλεσμα μια μη συμφωνία για τα μέτρα του πακέτου τόνωσης της οικονομίας μετά τις εκλογές.
Η υπεύθυνη στρατηγικής για την αγορά παραγώγων της RBC, Amy Wu Silverman, έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι η αγορά παραγώγων μπορεί να να πόνταρε υπερβολικά στη νίκη Biden υποτιμώντας τις πιθανότητες νίκης του Trump.
Να σημειωθεί ότι πιθανότητες ελέγχου της Γερουσίας των ΗΠΑ από τους Δημοκρατικούς είναι αυξημένες αλλά βαινουν μειούμενες με το σενάριο για τον έλεγχο του από τους Δημοκρατικούς να κερδίζει έδαφος.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης