Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΓΣΕΕ για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Αδιανόητο να μην υπάρχει διασφάλιση των εργαζομένων, παρά τη δέσμευση Μητσοτάκη

ΓΣΕΕ για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Αδιανόητο να μην υπάρχει διασφάλιση των εργαζομένων, παρά τη δέσμευση Μητσοτάκη
Για τη ΓΣΕΕ, είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στην προκήρυξη για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν υπάρχει κανένας δεσμευτικός όρος για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί δημόσια
Το μείζον ζήτημα της διασφάλισης όλων των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με το προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», αλλά και την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΜ).
Για τη ΓΣΕΕ, «είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στην προκήρυξη για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν υπάρχει κανένας δεσμευτικός όρος για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί δημόσια γι΄ αυτό.
Ο νέος επενδυτής πρέπει να δεσμευτεί, πριν την αγορά, για μεταφορά όλων των συμβάσεων εργασίας στο νέο φορέα, ενώ πρέπει να υπάρξει και ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε να δοθούν από την κυβέρνηση κίνητρα για εθελούσια αποχώρηση, όσων εργαζομένων βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Λύση πρέπει να δοθεί και για τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους, αφού προηγηθεί έγγραφη βεβαίωση για το σύνολο του ποσού που οφείλεται και το οποίο πρέπει να δοθεί με προαφαίρεσή του από το συνολικό τίμημα» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.
Τέλος, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης