Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός με το EpiVacKorona πρέπει να γίνεται μια φορά στα τρία χρόνια

Ρωσία - Κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός με το EpiVacKorona πρέπει να γίνεται μια φορά στα τρία χρόνια
Κατά την διάρκεια των εργαστηριακών ερευνών που έγιναν σε ζώα διαπιστώθηκε ότι η ανοσία στον κορωνοϊό διαρκεί επί έξι μήνες μετά τις πρώτες κλινικές δοκιμές του δεύτερου ρωσικού εμβολίου
Ο εμβολιασμός με το (δεύτερο) ρωσικό εμβόλιο EpiVacKorona θα πρέπει να γίνεται με βάση τα μέχρι τώρα αρχικά δεδομένα μια φορά στα τρία χρόνια, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Κρατικού Επιστημονικού Κέντρου ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector Rinat Maxiutov.
«Τα πρωταρχικά στοιχεία, που έχουμε στην διάθεση μας την παρούσα στιγμή, μας επιτρέπουν να υπολογίσουμε, ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βάση το σχήμα του εμβολιασμού κατά της κροτωγενούς εγκεφαλίτιδας» δήλωσε ο Maxiutov.
Ο Maxiutov προσέθεσε ότι κατά την διάρκεια των εργαστηριακών ερευνών που έγιναν σε ζώα διαπιστώθηκε ότι η ανοσία στον κορωνοϊό διαρκεί επί έξι μήνες μετά τις πρώτες κλινικές δοκιμές.
«Αναφορικά με τις κλινικές δοκιμές σε εθελοντές… παρατηρούμε τους εθελοντές σε διάστημα εννέα μηνών, δηλαδή η έρευνα μας θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021.
Και τότε, όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα, θα μπορούμε να κατανοήσουμε την διάκρεια της ανοσίας», κατέληξε ο Maxiutov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης