Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικεφαλής RDIF (Ρωσία): Γεωπολιτική η μάχη του εμβολίου για τον κορωνοϊό - Σκόπιμες οι επιθέσεις στο Sputnik V

Επικεφαλής RDIF (Ρωσία): Γεωπολιτική η μάχη του εμβολίου για τον κορωνοϊό - Σκόπιμες οι επιθέσεις στο Sputnik V
Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό έγινε στόχος επιθέσεων σε μια προσπάθεια να απαξιωθεί στο πλαίσιο μιας γεωπολιτικής μάχης» δήλωσεο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων
Οι επιθέσεις εναντίον του Sputnik V έγιναν με στόχο να απαξιωθεί στο πλαίσιο μιας γεωπολιτικής μάχης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.
«Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό έγινε στόχος επιθέσεων σε μια προσπάθεια να απαξιωθεί στο πλαίσιο μιας γεωπολιτικής μάχης» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 21.10.2020, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Kirill Dmitriev.
«Το βλέπουμε ως μια ισχυρή επίθεση εναντίον του ρωσικού εμβολίου, η οποία ξεκίνησε πριν αυτό καταχωρηθεί, μόλις μεταδόθηκε ότι το εμβόλιο βρισκόταν σε διαδικασία ανάπτυξης» τόνισε ο επικεφαλής του RDIF κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Λέσχη Συζήτησης Valdai (Valdai discussion club).
«Νομίζω ότι οι συμμετέχοντες εδώ ενδιαφέρονται σε αυτή τη μάχη του εμβολίου ως παράδειγμα γεωπολιτικής σύγκρουσης» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η φαρμακευτική βιομηχανία δεν καλωσορίζει τους «νέους παίκτες».
Όπως τόνισε η επένδυση στο πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορvνοϊού άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο (2020).
Ενώ επισήμανε ότι εκείνη την εποχή πολλοί επενδυτές δεν γνώριζαν τη σοβαρότητα της πανδημίας.
«Η ενεργή επένδυση ξεκίνησε τον Ιανουάριο (2020) με την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Σε αντίθεση με άλλα ταμεία που αποφάσισαν να μην επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα, γιατί δεν αντιλαμβάνονταν ότι η επιδημία θα ήταν τόσο "σοβαρή", πολλοί επενδυτές θεωρούσαν ότι θα έληγε σύντομα.
Αλλά επειδή είμαστε επενδυτές που έχουμε μάθει να προβλέπουμε το μέλλον, αντιληφθήκαμε αμέσως ότι επρόκειτο για κάτι σοβαρό με μεγάλη διάρκεια» δήλωσε ο επικεφαλής του RDIF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης