Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Restart στις διαπραγματεύσεις με στόχο συμφωνία στα μέσα Νοεμβρίου

tags :
Brexit: Restart στις διαπραγματεύσεις με στόχο συμφωνία στα μέσα Νοεμβρίου
Άμεσα επανεκκινούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit
Άμεσα επανεκκινούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν ύστερα από επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, ανέφεραν τρία άτομα με γνώση των συζητήσεων.
Τα δύο μέρη να είναι έτοιμα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο τη σύναψη συμφωνίας έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Στον απόηχο αυτών των νέων, η λίρα αυξάνεται κατά 1,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3135 δολ. ανά μία λίρα.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Βρετανίας, David Frost, θα μιλήσει με τον ομόλογό του στην ΕΕ, Michel Barnier, για τρίτη φορά, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.
Μέχρι τώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι η ΕΕ δεν έχει πείσει τον πρωθυπουργό Boris Johnson ότι έχει αλλάξει επαρκώς την προσέγγισή του για να επιτρέψει την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.
Η Βρετανία θέλει από την ΕΕ να συντάξει ένα νομικό κείμενο που θα αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ορόσημο ο Δεκέμβριος

Χωρίς εμπορική συμφωνία, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα κόστη λόγω δασμών και ποσοστώσεων σε μόλις 10 εβδομάδες από τώρα, όταν η μεταβατική περίοδος λήξει, στις 31 Δεκεμβρίου.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει ξεπεράσει τα χρονικά όρια και δεν έχει διαπραγματευτεί καλή τη πίστει, αρνούμενη να ξεκινήσει τη σύνταξη του επίδικου νομικού κειμένου επτά μήνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Επίσης επικρίνει το μπλοκ επειδή εμφανίζεται απρόθυμο να εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις.
Η ΕΕ δήλωσε ότι περιμένει το Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει σοβαρές προτάσεις για συμβιβασμό.
Παρά τη θετική διάθεση, αξιωματούχοι της ΕΕ προειδοποιούν ότι πρέπει να γίνει πολύ σκληρή δουλειά για να γεφυρωθεί το χάσμα, ιδίως όσον αφορά τα βρετανικά αλιευτικά ύδατα και τους λεγόμενους ίσους όρους ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης