Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Δεν θα ανακάμψει το πετρέλαιο έως τέλος του 2021 - Στα 43 δολ. η μέση τιμή του Brent

DBRS: Δεν θα ανακάμψει το πετρέλαιο έως τέλος του 2021 - Στα 43 δολ. η μέση τιμή του Brent
Δεν θα ανακάμψει το πετρέλαιο έως τέλος του 2021, σύμφωνα με τη DBRS
Από το 2022 αναμένει αξιόλογη ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου η DBRS Morningstar, η οποία «βλέπει» στα 40 δολάρια ανά βαρέλι τη μέση τιμή του αμερικανικού σχιστολιθικού (WTI) για την περίοδο 2020-2021.
Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο τύπου Brent, η μέση τιμή για το 2020 και το επόμενο έτος προβλέπεται σε 42,5 και 43 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Το 2023, οι τιμές για WTI και Brent θα αυξηθούν σημαντικά, σε 50 και 53 δολάρια αντίστοιχα, για να ακολουθήσει μία συνεχόμενη υποχώρησε από το επόμενο έτος.
«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε όλο τον κόσμο το φθινόπωρο, προκάλεσε ανησυχίες.
Η τρέχουσα τιμή του WTI είναι πολύ κάτω από το όριο που απαιτείται από τους περισσότερους παραγωγούς για να δικαιολογήσουν οικονομικά τις αυξημένες δαπάνες.
Πριν από το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, η ζήτηση αργού πετρελαίου ανέκαμψε καθώς μειώθηκαν οι οικονομικές πτώσεις σε όλο τον κόσμο.
Επιπλέον, η συμμαχία του ΟΠΕΚ+ ήταν γενικά επιμελής στις δεσμεύσεις για τις περικοπές παραγωγής που ξεκίνησαν την 1η Μαΐου 2020. (…)
Ωστόσο, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου παραμένουν 5%-7% πάνω από τον πενταετή μέσο όρο. (…)
Αυτή η πλεονάζουσα χωρητικότητα πιθανότατα θα συγκρατήσει την ανάκαμψη των τιμών στο εγγύς μέλλον.
Μακροπρόθεσμα, διατηρούμε εύρος τιμών μέσης κύκλου από 50 έως 60 USD/bbl για το αργό πετρέλαιο WTI», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο καναδικός οίκος.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης