Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθώος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας που καλούσε τους πιστούς να αγνοήσουν το lockdown και να μεταβούν στην εκκλησία

Αθώος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας που καλούσε τους πιστούς να αγνοήσουν το lockdown και να μεταβούν στην εκκλησία
Mε το κήρυγμά του, προσκαλούσε τους πιστούς να παραβλέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λέγοντάς τους να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία
Tην αθώωση του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου αποφάσισε σήμερα το πρωί 21.10.2020 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας, σχετικά με το κήρυγμα που είχε πραγματοποιήσει στις 25 Μαρτίου 2020.
Συγκεκριμένα, με το κήρυγμά του, προσκαλούσε τους πιστούς να παραβλέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είχε ορίσει η πολιτεία, λέγοντάς τους να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία.
Κηρύχθηκε αθώος και για την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαΐων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, σε αντίθεση με τα πρωτόκολλα της καραντίνας για την προστασία κατά της διάδοσης του κορωνοϊού αναφέρει η ΕΡΤ.
Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας Δ. Μεταλληνός όσο και ο τελετάρχης του Δήμου Φ. Σκούρτης.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης