Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gap: Προς λουκέτο οδηγούνται καταστήματά της στην Ευρώπη - Η πανδημία «βύθισε» τις πωλήσεις

Gap: Προς λουκέτο οδηγούνται καταστήματά της στην Ευρώπη - Η πανδημία «βύθισε» τις πωλήσεις
Η Gap - με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο - διαθέτει ένα δίκτυο 129 καταστημάτων στην Ευρώπη - Πλήγμα ο κορωνοϊός στις πωλήσεις
Σοβαρά εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να κλείσει καταστήματα σε χώρες της Ευρώπης η Gap, καθώς ο αμερικανικός όμιλος ειδών ένδυσης βρίσκεται αντιμέτωπος με πτωτική πορεία των πωλήσεων εν μέσω πανδημίας και εντονότερων ανταγωνιστικών πιέσεων σύμφωνα με το Reuters.
Η Gap -με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο- διαθέτει ένα δίκτυο 129 καταστημάτων στην Ευρώπη.
Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται περιλαμβάνεται και ενδεχόμενο κλείσιμο υποκαταστημάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιρλανδία και Ιταλία έως τα μέσα του 2021.
Η στροφή των καταναλωτών προς άλλες αλυσίδες ένδυσης όπως η Zara και Η&Μ, σε συνδυασμό με την κρίση του κορωνοϊού πιέζουν προς τα κάτω τις πωλήσεις.
Παρ΄ όλα αυτά, οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου για τα εμπορικά σήματα Old Navy και Athleta της Gap έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο από την έναρξη της πανδημίας.
Ο όμιλος επανεξετάζει και το μοντέλο αποθήκης και διανομής καθώς και τις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου της Banana Republic στην Ευρώπη.
Στις αρχές του έτους, η Gap είχε ανακοινώσει σχέδια για το κλείσιμο περισσότερων από 225 μη-κερδοφόρων καταστημάτων Gap και Banana Republic παγκοσμίως, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης