Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Συμπτώματα κορωνοϊού επικαλέστηκε δικηγόρος κατηγορούμενου

tags :
Διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Συμπτώματα κορωνοϊού επικαλέστηκε δικηγόρος κατηγορούμενου
Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις αστυνομικοί, ένας κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης
Για τις 6 Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
Το δικαστήριο αφού κλήρωσε ενόρκους διέκοψε τη συνεδρίασή του λόγω προβλημάτων υγείας που επικαλέστηκε ένας εκ των δικηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη (αναφέρθηκε ότι έχει συμπτώματα κορωνοϊού).
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το ακροατήριο θα είναι περιορισμένο λόγω covid και ότι μόλις 5 δημοσιογράφοι θα βρίσκονται στην έδρα.
Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις αστυνομικοί, ένας κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, καθώς -κατά το κατηγορητήριο- «με πρόθεση επέφεραν στο θύμα σωματικές κακώσεις που μπορούσαν να του προκαλέσουν (όπως και πράγματι συνέβη) κίνδυνο για τη ζωή του».
Στο παραπεμπτικό βούλευμα γίνεται αναφορά στις «σωματικές βλάβες» τις οποίες επέφεραν στον 33χρονο ακτιβιστή οι κατηγορούμενοι, που καταγράφονται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις και φέρονται να «συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου».
Όμως, το δικαστικό συμβούλιο στο σκεπτικό του, αν και ξεκαθαρίζει ότι οι δύο καταστηματάρχες μπορούσαν να προβλέψουν ότι η επίθεσή τους ίσως είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, υπογραμμίζει ότι «έδρασαν απερίσκεπτα και επιτέθηκαν κατά του παθόντος μη προβλέποντας το επελθόν αποτέλεσμα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης