Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πρόβα τζενεράλε για το αεροδρόμιο του Βρανδεμβούργου

tags :
Πρόβα τζενεράλε για το αεροδρόμιο του Βρανδεμβούργου
Τόσο οι υπάλληλοι, όσο και συνεργαζόμενοι με τον αερολιμένα (αεροπορικές εταιρείες, ομοσπονδιακή αστυνομία, τελωνεία, πάροχοι υπηρεσιών εδάφους κ.λπ.) προετοιμάζοντανγια το άνοιγμα του BER από τον Ιανουάριο
Τον εκπληκτικό αριθμό των 9.900 ελέγχων για την επιτυχία έναρξη λειτουργίας του νέου Αεροδρομίου του Βερολίνου στο Βρανδεμβούργου (BER), πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες στον αερολιμένα.
Όπως γίνεται γνωστό, έχουν χορηγηθεί όλες οι άδειες, όλες οι διαδικασίες έχουν τεσταριστεί εκτενώς και όλα τα συνεργαζόμενα μέρη είναι το καλύτερο δυνατόν προετοιμασμένα για το άνοιγμα.
Τόσο οι υπάλληλοι, όσο και συνεργαζόμενοι με τον αερολιμένα (αεροπορικές εταιρείες, ομοσπονδιακή αστυνομία, τελωνεία, πάροχοι υπηρεσιών εδάφους κ.λπ.) προετοιμάζοντανγια το άνοιγμα του BER από τον Ιανουάριο.
Οι εργαζόμενοι βοήθησαν στην εκτέλεση δοκιμαστικών εργασιών κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τον Απρίλιο. Περίπου 120 εργαζόμενοι από την ομάδα logistics συντόνισαν τις πρόσθετες υπηρεσίες, αποσκευές και τροφοδοσία. Ενώ, κατά τη διάρκεια 27 δοκιμαστικών ημερών, συνολικά 24.000 υπάλληλοι και 9.897 συνεργάτες γνώρισαν τον BER.
Περίπου 179.000 αντικείμενα αποσκευών και 54.000 κρατήσεις, για 2.350 πτήσεις συνέβαλαν σε μια ρεαλιστική εμπειρία στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου.
Ο Engelbert Lütke Daldrup, Διευθύνων Σύμβουλος της Flughafen Berlin Brandenburg GmbH διαβεβαίωσε: « Έχουμε προετοιμαστεί διεξοδικά για την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου. Ο κύριος στόχος της δοκιμαστικής μας διαδρομής επιτεύχθηκε. Από ένα ολοκληρωμένο κτίριο, έχουμε δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό αεροδρόμιο. Μπορούμε να θέσουμε σε λειτουργία τον BER στις 31 Οκτωβρίου με καθαρή συνείδηση δήλωσε».

Τα οικονομικά μεγέθη της πρεμιέρα

Ο τερματικός σταθμός 1 του BER θα ανοίξει στις 31 Οκτωβρίου με παράλληλη προσγείωση από τη Lufthansa και την easyJet. Η πρώτη, πλήρης ημέρα λειτουργίας του BER θα είναι η 1 Νοεμβρίου 2020, όπου αναμένονται περίπου 6.000 επιβάτες στο T1 και περίπου 5.000 στο T5, του πρώην αεροδρομίου του Schönefeld.
Η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 4 Νοεμβρίου. Στις 4 Νοεμβρίου, θα ανοίξει ο νότιος διάδρομος. Εκείνη την ημέρα, περίπου 6.000 επιβάτες αναμένονται στο T1 και σχεδόν 5.000 επιβάτες στο T5.
Η τελευταία κίνηση θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 8 Νοεμβρίου, όταν οι τελευταίες αεροπορικές εταιρείες θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Tegel. Στη συνέχεια, στις 8 Νοεμβρίου, περίπου 16.000 επιβάτες θα κάνουν check in στο T1 και περίπου 8.000 στο T5.
Οι αριθμοί στην πραγματικότητα είναι σημαντικά χαμηλότεροι από ό,τι θα αναμενόταν κατά τη διάρκεια φθινοπωρινής περιόδου. Λόγω της πανδημίας όμως οι δυνατότητες του νέου αερολιμένα δεν εξαντλούνται. Με τον χαμηλό αριθμό επισκεπτών πτήσης να συγκρατούν, προς το παρόν την δυναμική που διαθέτει το BER.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης