Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Πολλές οι εστίες του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Θα αυξηθούν διασωληνωμένοι, νεκροί

Βατόπουλος: Πολλές οι εστίες του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Θα αυξηθούν διασωληνωμένοι, νεκροί
Επί τάπητος το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες
Την ανησυχία του για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως οι εστίες είναι πολλές.
«Οι εστίες είναι πολλές.
Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα.
Όσοι αυξάνοντα τα κρούσματα μετά από κάποιες ημέρες θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε μιλώντας για τα ποιοτικά δεδομένα της έξαρσης της πανδημίας, ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι σχετικά μικροί και οι νέοι με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό σε μεγαλύτερους.
Ερωτηθείς για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα, ο κ.Βατόπουλος τόνισε ότι «άλλα μέτρα πλέον, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας».
«Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» είπε ο κ.Βατόπουλος εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να πειστεί ο πληθυσμός να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται.
Τόνισε ότι δεν προδικάζει τις αποφάσεις της πολιτείας και πως για την επιστημονική κοινότητα είναι σαφής ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, με αποστάσεις, μάσκες, υγιεινή των χεριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης