Αρχίζει σήμερα 21/10 η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Στο εδώλιο έξι κατηγορούμενοι

Αρχίζει σήμερα 21/10 η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Στο εδώλιο έξι κατηγορούμενοι
Οι έξι, δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικοί, βαρύνονται με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης
Η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αρχίζει σήμερα Τετάρτη 21/10 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται έξι άτομα, δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι βαρύνονται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.
Ο θάνατος, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, του 33χρονου τότε Ζακ Κωστόπουλου είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη λόγω της σκληρότητας των χτυπημάτων που δέχθηκε από τους κατηγορούμενους.
Το υλικό που καταγράφηκε και μεταδόθηκε στα ΜΜΕ με τον 33χρονο να δέχεται σφοδρά χτυπήματα από τους δύο πρώτους κατηγορούμενους και τελικά να ξεψυχά ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες είχε προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε από την Πολιτική Αγωγή της υπόθεσης «θάνατος σε δημόσια θέα».
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο 33χρονος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του πρώτου κατηγορούμενου επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του.
Ο Κωστόπουλος, σύμφωνα με τη δικογραφία , ήταν σε υπερδιέγερση και όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να εξέλθει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στην συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε.
Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί, δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ήδη ήταν αιμόφυρτος και σε «αδυναμία συγκέντρωσης των δυνάμεων του και εμφάνιζε δυσχέρειες στην αναπνοή… έδρασαν με υπερβάλλοντα ζήλο» και με άσκηση έντονης βίας τον ακινητοποίησαν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS