Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου κυβερνάει και οι υπουργοί εκτελούν, το μήνυμα Μητσοτάκη – «Αδειάσματα» στο παρά πέντε σε βασικούς υπουργούς

Το Μαξίμου κυβερνάει και οι υπουργοί εκτελούν, το μήνυμα Μητσοτάκη – «Αδειάσματα» στο παρά πέντε σε βασικούς υπουργούς
Ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να παίρνει τις αποφάσεις του με συγκεκριμένα στελέχη και στην συνέχεια να τις ανακοινώνει στους υπουργούς
Μεγαλειώδη αδειάσματα του Πρωθυπουργού σε βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα ως συνέπεια της στρατηγικής Μητσοτάκη, να «κυβερνάει» το Μαξίμου και απλά οι υπουργοί να ακολουθούν.
Ένα από αυτό ήταν η απόφαση του Πρωθυπουργού να απαγορεύσει την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.
Μάλιστα, πριν λίγες μέρες είχε παρθεί απόφαση από το αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και είχε επικοινωνηθεί ως ένα θετικό μέτρο που θα ευνοούσε την κυβέρνηση λόγω και της δημοτικότητας του ποδοσφαίρου, κυρίως, αλλά και των άλλων ομαδικών αθλημάτων. Ωστόσο, τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία ανέτρεψαν τα δεδομένα και ο Πρωθυπουργός μετά από σύσκεψη με τους επιτελικούς υπουργούς Χαρδαλιά, Κικίλια και τους Αρκουμανέα, Τσιόδρα αποφάσισε να άρει την απόφασή του και έτσι ο κ. Αυγενάκης να μάθει από τα ΜΜΕ ότι αναστέλλεται η απόφασή του…
Επίσης, η ιστορία της σύλληψης των 14χρονων μαθητών αποτέλεσε μία από τις λίγες στιγμές έντασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη με το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ήταν αναιτιολόγητη η κράτηση του ανήλικου παιδιού στο κρατητήριο.

H οργή μεγάλωσε

Η κυβέρνηση που χειρίζεται πολύ καλά μέχρι στιγμής τα θέματα της κοινής γνώμης και όπου δεν την παίρνει ελίσσεται, έφτασε σε αδιέξοδο με τους γονείς των παιδιών, τους μαθητές και την ΟΛΜΕ εναντίον της για ένα ζήτημα τυπικό.
Η οργή μεγάλωσε και το Μαξίμου έδωσε εντολή να λήξει το θέμα εδώ και τώρα…
Tην ίδια ώρα, επανέρχονται οι πληροφορίες ότι οι σχέσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με υπουργούς της κυβέρνησης που διαχειρίζονται την πανδημία δεν είναι και οι καλύτερες.
Ο ίδιος έχει επιμείνει ότι τα περιοριστικά μέτρα έπρεπε να ισχύσουν ακόμα πιο νωρίς ενώ μαζί με τον Μόσιαλο –που λειτουργεί ως ένας άτυπος συνομιλητής του Πρωθυπουργού – συμφωνούν ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας περιορισμός στην κίνηση των 65άρηδων, όπως τόνιζαν κάποιοι υπουργοί.
Τελικά, αυτό που θα προωθηθεί και θα αποφασιστεί την Παρασκευή είναι το «μάσκα παντού».
Επίσης, κάποιοι υπουργοί υποστήριζαν ακόμα και την παράταση του ωραρίου των μαγαζιών μέχρι την 1:00 – και το «πουλούσαν» δεξιά και αριστερά σε ΜΜΕ, τώρα δεν βλέπουν να πραγματοποιούνται.
Ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να παίρνει τις αποφάσεις του με συγκεκριμένα στελέχη και στην συνέχεια να τις ανακοινώνει στους υπουργούς.
Θα κυβερνάει το Μαξίμου και δεν θα δίνει υπερεξουσίες στους υπουργούς του.
Μία τέτοια εφαρμογή ήταν και η επένδυση της Microsoft που την χειρίστηκαν αποκλειστικά επιτελικά στελέχη του Μαξίμου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης