Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού - Το Κοινοβούλιο ανέβαλε έκτακτη συζήτηση για την Covid-19

Πολωνία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού - Το Κοινοβούλιο ανέβαλε έκτακτη συζήτηση για την Covid-19
H Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα 20/10, 9.291 νέα κρούσματα, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός μετά τα 9.622 νέα περιστατικά του Σαββάτου
Το πολωνικό Κοινοβούλιο ανέβαλε σήμερα 20/10 την έκτακτη συζήτηση για τους νέους κανόνες αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των υγειονομικών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κρούσματα COVID-19, ενώ η Πολωνία ανακοίνωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στον αριθμό των περιστατικών από την αρχή της πανδημίας.
Σήμερα η Πολωνία ανακοίνωσε 9.291 νέα κρούσματα, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός μετά τα 9.622 νέα περιστατικά του Σαββάτου.
Η χώρα των 38 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει έως 192.539 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 3.721 θανάτους.
Το κυβερνών κόμμα PiS θέλει να προσφέρει οικονομικά κίνητρα για γιατρούς που παρακολουθούν ασθενείς της COVID-19 και να καταστήσει την πρόσληψη περισσότερων γιατρών πιο ευέλικτη.
Θέλει επίσης να καταστήσει νομικά δεσμευτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, εν μέσω αναφορών ότι τα δικαστήρια ακυρώνουν πρόστιμα που επέβαλε η αστυνομία, επικαλούμενα κενά στη νομοθεσία.
Ωστόσο, οι αντιπολιτευόμενοι κεντρώοι υποστηρίζουν ότι οι νέοι κανόνες θα αναγκάζουν τις γυναίκες γιατρούς να εντάσσονται σε ομάδες αντιμετώπισης της COVID-19 σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη γέννηση του παιδιού τους, και κάλεσαν το PiS να αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι γιατροί θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης