Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με «κλειστά»... μικρόφωνα το κρίσιμο debate Trump - Biden στις 22 Οκτωβρίου

Με «κλειστά»... μικρόφωνα το κρίσιμο debate Trump - Biden στις 22 Οκτωβρίου
Όσο ο κάθε υποψήφιος απαντά στις ερωτήσεις του συντονιστή δημοσιογράφου, το μικρόφωνο του άλλου θα είναι κλειστό
Η αναγκαστική σιωπή του αντίπαλου... σχολιασμού είναι ο νέος όρος που θα τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου δεύτερου debate μεταξύ των υποψηφίων για το Λευκό Οίκο Trump και Biden και για ένα σημαντικό μέρος της τελευταίας κρίσιμης αντιπαράθεσης.
Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως τόσο ο Πρόεδρος Donald Trump όσο και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden θα κλείνουν προσωρινά τα μικρόφωνά τους, στη διάρκεια των δύο λεπτών που ο κάθε υποψήφιος αναπτύσσει τα επιχειρήματα και τις θέσεις του σε καθένα από τα 6 θέματα που θα αναπτυχθούν στο debate.
Η τελική συζήτηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ Trump και Biden έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 9 μ.μ. (τοπική ώρα) στο Νάσβιλ.
Θα έχει διάρκεια 90 λεπτών, με καθένα από τα έξι θέματα να διαρκεί 15 λεπτά, και θα έχει συντονίστρια την Kristen Welker του NBC News. 
Όταν ένας από τους δύο υποψηφίους έχει την ευκαιρία να δώσει μια απάντηση δύο λεπτών σε καθένα από τα έξι θέματα συζήτησης, το μικρόφωνο του αντιπάλου του θα τεθεί σε σίγαση, ανέφερε σε δήλωσή της η Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων.
«Είναι η ελπίδα της Επιτροπής ότι οι υποψήφιοι θα σέβονται τον χρόνο του άλλου, ο οποίος θα προωθήσει τον πολιτικό διάλογο προς όφελος του κοινού που παρακολουθεί», ανέφερε η δήλωση.
Τα θέματα, που επιλέχθηκαν από την Welker να αναπτυχθούν, είναι:
    Καταπολέμηση της Covid-19
    Αμερικανικές οικογένειες
    Φυλές στην Αμερική
    Κλιματική αλλαγή
    Εθνική ασφάλεια
    Ηγεσία και ηγέτες
Οι αλλαγές εφαρμόστηκαν μετά το άγριο και «βρώμικο» όπως χαρακτηρίστηκε πρώτο debate στα τέλη Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Trump διέκοπτε συχνά τον πρώην αντιπρόεδρο και μερικές φορές διαφωνούσε με τον συντονιστή, Chris Wallace του Fox News.
Η δήλωση της επιτροπής συζήτησης ανέφερε ότι «έλαβε υπόψη της την άποψη και την απογοήτευση πολλών ότι η συζήτηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, στερώντας από τους ψηφοφόρους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θέσεις των υποψηφίων σχετικά με τα θέματα».
Προκειμένου να επιτραπεί στους υποψηφίους να μοιραστούν ελεύθερα τις απόψεις τους στην τελική συζήτηση, η επιτροπή αποφάσιε ότι «ο μόνος υποψήφιος του οποίου το μικρόφωνο θα είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια αυτών των δύο λεπτών της απάντησης είναι ο υποψήφιος που θα έχει το λόγο σύμφωνα με τους κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης