Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google: Αμφίβολα τα επιχειρήματα για μονοπωλιακές πρακτικές

tags :
Google: Αμφίβολα τα επιχειρήματα για μονοπωλιακές πρακτικές

Πώς απαντά ο τεχνολογικός «γίγαντας» στην κατηγορία  για κατοχή δεσπόζουσας θέσης στις μηχανές αναζήτησης
«Bαθιά ελαττωματική» και βασισμένη σε «αμφίβολα αντιμονοπωλιακά επιχειρήματα» χαρακτήρισε η Google την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να υποβάλει αγωγή για των αντιμονοπωλιακές πρακτικέ εναντίον του τεχνολογικού «γίγαντα» την Τρίτη (20./10).
«Η σημερινή αγωγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι βαθιά ελαττωματική. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google επειδή το επιλέγουν, όχι επειδή είναι αναγκασμένοι είτε επειδή δεν μπορούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις», απάντησε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Kent Walker.
«Αυτή η αγωγή δεν βοηθά τους καταναλωτές σε τίποτα.
Αντίθετα, θα στηρίξει τεχνητά εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης χαμηλότερης ποιότητας, θα αυξήσει τις τιμές των κινητών και θα δυσκολέψει τους ανθρώπους να αποκτήσουν τις υπηρεσίες αναζήτησης που επιθυμούν».
«Για ψηφιακές υπηρεσίες, όταν αγοράζετε για πρώτη φορά μια συσκευή, διαθέτει ένα είδος καλού ραφιού (σ.σ. όπως τα ράφια όπου προνομιακά τοποθετούνται προϊόντα στα σούπερ μάρκετ)», δήλωσε ο Walker.
«Στο κινητό αυτό το ράφι ελέγχεται από την Apple, καθώς και εταιρείες όπως η AT&T, η Verizon, η Samsung και η LG.
Σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αυτό το ‘'ράφι’' ελέγχεται συντριπτικά από τη Microsoft.
Λοιπόν, διαπραγματευόμαστε συμφωνίες με πολλές από αυτές τις εταιρείες όσον αφορά την κατάκτηση αυτής τη προνομιακής θέσης.
Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι - οι ανταγωνιστές μας είναι επίσης διαθέσιμοι, εάν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε».
Μέλη του Κογκρέσου χαιρέτισαν την αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης ισχυριζόμενοι ότι ο τεχνολογικός «γίγαντας» χρησιμοποίησε τη ισχύ του για να διατηρήσει το μονοπώλιό του τις μηχανές αναζήτησης».
«Η σημερινή αγωγή είναι η πιο σημαντική υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σε μια γενιά», δήλωσε ο γερουσιαστής Josh Hawley.
«Η Google και άλλες εταιρείες της παρέας των Big Tech ασκούν άνευ προηγουμένου ισχύ στις ζωές των απλών Αμερικανών, ελέγχοντας τα πάντα: από τα νέα που διαβάζουμε έως την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων.
Και η Google συγκεκριμένα έχει διαμορφώσει και διατηρήσει αυτήν την εξουσία με παράνομα μέσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης