Ανάκαμψη στο πετρέλαιο – Στο +1,5% και 41,4 δολ. το WTI, +1% και 43 δολ. το Brent

Ανάκαμψη στο πετρέλαιο – Στο +1,5% και 41,4 δολ. το WTI, +1% και 43 δολ. το Brent
Ανάκαμψη στο πετρέλαιο
Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 20/10 οι τιμές πετρελαίου, λίγο πριν το σχιστολιθικό «χάσει» το ψυχολογικό όριο των 40 δολαρίων, καθώς υπήρξε ώθηση από τις προβλέψεις των αναλυτών για πτώση αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αλλά και από την αλλαγής των futures (από Νοέμβριο σε Δεκέμβριο, αύριο 21/10) του WTI.
Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου (West Texas Intermediate, WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου 2020 έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 41,4 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου 2020 για το πετρέλαιο Brent, λίγο πριν το κλείσιμο, διαπραγματεύονται στα 43 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από κέρδη 1% σε ημερήσια βάση.
Εχθές, το ΔΝΤ εξέφρασε την εκτίμηση οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις.
Σύμφωνα με το Ταμείο, οι τιμές του πετρελαίου δεν αναμένεται να καταγράψουν δραματική ανάκαμψη κάποια στιγμή σύντομα.
Μάλιστα, προβλέπεται ότι οι τιμές να θα κυμανθούν στο εύρος των 40 με 50 δολ. το 2021.
«Οι προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στο εύρος μεταξύ 40 δολ. και 45 δολ. για τις αρχές του επόμενου έτους και θα είναι μεταξύ 40 δολ. με 50 δολ. για το επόμενο έτος, συνολικά», δήλωσε ο Azour.
«Νομίζω ότι αυτό που θα είναι επίσης σημαντικό να προσέξουμε είναι η ανάκαμψη της ζήτησης.
Αυτό αποδείχθηκε σημαντικός παράγοντας σε αυτό που είδαμε φέτος, εκτός από την προσφορά που θα μπορούσε να προέλθει από εναλλακτικές ενέργειες» επισημαίνει το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS