Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Όσοι μιλούν για απομόνωση του 14χρονου μαθητή γνωρίζουν ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη

ΝΔ: Όσοι μιλούν για απομόνωση του 14χρονου μαθητή γνωρίζουν ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη
Η εργαλειοποίηση τέτοιων ζητημάτων μέσω fake news, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, αποτελεί απαράδεκτη, χυδαία και καταδικαστέα πράξη αναφέρει η ΝΔ κατά του Ν. Φίλη
Το παρατηρητήριο των fake news του γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρεται σε δήλωση του Νίκου Φίλη σχετικά με τις συλλήψεις παιδιών.

Συγκεκριμένα το παρατηρητήριο αναφέρει:

"Στην προσφιλή τακτική των fake news κατέφυγε ο κ. Φίλης δηλώνοντας προκλητικά για τον 14χρονο που συνελήφθη κατά τη διάρκεια επεισοδίων ότι "παιδιά φυλακίζονται και απομονώνονται για τέσσερις μέρες από την οικογένειά τους".
Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ο νεαρός δέχτηκε τρεις επισκέψεις κατά τη διάρκεια της κράτησής του.
Όσοι -με προεξέχοντα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- μιλούν για απομόνωση του παιδιού γνωρίζουν ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.
Η εργαλειοποίηση τέτοιων ζητημάτων μέσω fake news, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, αποτελεί απαράδεκτη, χυδαία και καταδικαστέα πράξη που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

Η δήλωση του Ν. Φίλη στις 19.10.2020 που προκάλεσε αντιδράσεις:

"Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία"

«Πόσο υπερήφανη είναι η Δημοκρατία, όταν οι Αρχές φορτώνουν κακουργήματα σε 14χρονα παιδιά; Όταν τα φυλακίζουν και τα απομονώνουν για τέσσερις μέρες από τις οικογένειές τους; Όταν η νεολαία αντιμετωπίζεται ως εχθρός; Ντροπή!»,
δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου απολογούνταν 
ο 14χρονος μαθητής που συνελήφθη στο συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης 15.10.2020 και κρατούνταν στη ΓΑΔΑ.
«Τα αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών είναι τα αιτήματα όλου του ελληνικού λαού για υγειονομικές συνθήκες ασφάλειας, για μια παιδεία ποιότητας και ισότητας», σημείωσε ο Ν. Φίλης.
«Η κυβέρνηση αντί για διάλογο καταφεύγει στην ωμή βία και τον αυταρχισμό. Με ΜΑΤ και βία, όμως, δεν γίνεται παιδεία. Οι μαθητές είναι αθώοι και γι' αυτό δεν θα μείνουν ανυπεράσπιστοι, συμπλήρωσε.
«Να σταματήσει αμέσως η κλιμάκωση της έντασης και της καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση. Τώρα, πριν είναι αργά», κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης