Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Έκκληση για τήρηση των μέτρων

tags :
Μαγιορκίνης: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Έκκληση για τήρηση των μέτρων
Μαγιορκίνης: Ο κορωνοϊός θερίζει πλέον και τους νέους - Ο ιός ξεφεύγει από την Αττική
SOS και στις νεότερες ηλικίες εξέπεμψε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Η επιδημιολογική αύξηση στον πληθυσμό 18 με 39 ετών ανέρχεται σε ποσοστό 60 με 70% περισσότερο από το αναμενόμενο. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης έκτος Αττικής αρκετά περισσότερες από το 50% των λοιμώξεων, όπως Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Σέρρες και Καστόρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαγιορκίνης απηύθυνε ειδική έκκληση στο νεαρό πληθυσμό, 18 με 40 ετών να προσέχει ιδιαιτέρα να χρησιμοποιεί μάσκα και να αποφεύγει το συγχρωτισμό. Σε ό,τι αφορά την ομάδα 40 με 64 ετών η επιδημιολογική αύξηση είναι 30% άνω του αναμενόμενου.
Έκανε λόγο για σαφή σημάδια περαιτέρω σταθερής εξάπλωσης, δηλαδή πάνω από 400 το τελευταίο διάστημα, και την Τρίτη για πρώτη φόρα πάνω από 600 (667) διαγνώσεις. «Το κρίσιμο στοιχείο εξήγησε, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει πάνω από 80, σε σχετικά υψηλό επίπεδα.
Επίσης ο κ. Μαγιορκίνης προειδοποίησε τους καπνιστές ότι έχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για COVID-19 ζητώντας τους να αποφεύγουν το κάπνισμα.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης