Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 4,1 εκατ. δολ. στο Berkshire Hathaway του Buffett για παραβίαση του εμπάργκου στο Ιράν

Πρόστιμο 4,1 εκατ. δολ. στο Berkshire Hathaway του Buffett για παραβίαση του εμπάργκου στο Ιράν
Πρόστιμο 4,1 εκατ. δολ. επεβλήθη στο fund Berkshire Hathaway
Πρόστιμο 4,1 εκατ. δολ. επεβλήθη στο fund Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, επειδή παραβίασε τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ εξηγεί ότι το Berkshire Hathaway συμφώνησε να πληρώσει 4.144.651 $ για να διευθετήσει την πιθανή αστική ευθύνη του για συναλλαγές που σχετίζονται με εμπορική δραστηριότητα στο Ιράν, τις οποίες ασκεί η τουρκική θυγατρική της Iscar Kesici Takim Ticareti ve Imalati Limited Sirket ("). Iscar Τουρκία »).
Η Iscar Turkey πούλησε εργαλεία κοπής και συναφή σε δύο Τούρκους διανομείς, γνωρίζοντας ότι τέτοια προϊόντα θα αποσταλούν σε έναν διανομέα στο Ιράν για μεταπώληση, συμπεριλαμβανομένων αρκετών οντοτήτων που αργότερα αναγνωρίστηκαν ότι πληρούν τον ορισμό της κυβέρνησης του Ιράν, κατά παράβαση των πολιτικών συμμόρφωσης της Berkshire.
Η Iscar Turkey έλαβε μέτρα για να συγκαλύψει τις σχέσεις της με το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης αυτών των δραστηριοτήτων από το Berkshire.
Το υπουργείο Οικονομικών εξηγεί ότι η συμπεριφορά της Iscar Turkey σε αυτό το θέμα σχετίζεται με ιδιαίτερα σοβαρές παραβιάσεις του νόμου που απαιτούν ισχυρή δράση επιβολής.
Προς τιμήν του, το Berkshire αποκάλυψε εθελοντικά τις παραβιάσεις της OFAC τον Μάιο του 2016, αφού έλαβε μια ανώνυμη επιστολή τον Ιανουάριο του 2016.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι το Berkshire έλαβε τα κατάλληλα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης