Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΜέΡΑ25: Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα δημιουργείται το πλαίσιο για τη μεταφορά ιδιωτικών περιουσιών στα «αρπαχτικά»

ΜέΡΑ25: Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα δημιουργείται το πλαίσιο για τη μεταφορά ιδιωτικών περιουσιών στα «αρπαχτικά»
Mε τον νέο πτωχευτικό κώδικα -ο οποίος συνιστά πάγια απαίτηση της τρόικας- δημιουργείται το πλαίσιο για τη μεταφορά των ιδιωτικών περιουσιών των πολλών στα αρπαχτικά, σημειώνει το ΜέΡΑ25
«Ο νέος πτωχευτικός κώδικας που θεσπίζει η κυβέρνηση, συνιστά μια δεύτερη ευκαιρία για τράπεζες και αρπαχτικά ταμεία, όχι για τους πολίτες, τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους», εκτιμά το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του με την οποία ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με τον νέο πτωχευτικό κώδικα -ο οποίος συνιστά πάγια απαίτηση της τρόικας- δημιουργείται το πλαίσιο για τη μεταφορά των ιδιωτικών περιουσιών των πολλών στα αρπαχτικά.
Μια πραγματική απαλλοτρίωση της περιουσίας των πολιτών, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων και πιο αδύναμων, υπέρ της ολιγαρχίας δίχως σύνορα».
Πρόκειται, προσθέτει το ΜέΡΑ25 για ένα νομοσχέδιο «που "αυτοματοποιεί" την εκποίηση της λαϊκής πρώτης κατοικίας και των μαγαζιών των μικρομεσαίων, παρακάμπτοντας ακόμα και κάθε επίφαση της όποιας υποτιθέμενης προστασίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πραγματικό οδοστρωτήρα αφανισμού της περιουσίας των πολλών και ταυτόχρονα παροχής πληθώρας προνομίων και δώρων στους πιστωτές τους».
Επισήμως λοιπόν, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, με τον νέο πτωχευτικό κώδικα «η χρεοδουλοπαροικία μας περνάει στη φάση της "εμπορίας" των χρεών και της δημιουργίας ακόμα μεγαλύτερης στρατιάς πτωχευμένων επιχειρήσεων, νοικοκυριών, αλλά ακόμα και ατόμων, που δεν θα έχουν καμία απολύτως δεύτερη ευκαιρία, εκτός αν είναι τράπεζες, ολιγάρχες ή αρπαχτικά ταμεία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης