Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των αρχών η Google, για μονοπωλιακές πρακτικές

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των αρχών η Google, για μονοπωλιακές πρακτικές
Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η Google
Αγωγή στην οποία θα αναφέρεται ότι η Google έχει εφαρμόσει μονοπωλιακές πρακτικές για να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά αναζήτησης και διαφήμισης, θα καταθέσει σήμερα 20/10 το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στη WSJ αξιωματούχοι, το υπουργείο θα ισχυριστεί ότι η θυγατρική της Alphabet διατηρεί τη θέση του «κλειδοκράτορα» του ίντερνετ μέσω ενός παράνομου ιστού αποκλειστικών επιχειρηματικών συμφωνιών που αποκλείουν ανταγωνιστές.
Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός χρησιμοποιεί δισεκατομμύρια δολάρια που εισπράττει από διαφημίσεις στην πλατφόρμα της για να πληρώνει κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και εφαρμογών πλοήγησης για να διατηρούν την Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.
Η αγωγή θα βάζει επίσης στο στόχαστρο συμφωνίες που ορίζουν ότι η μηχανή αναζήτησης της Google είναι προεγκατεστημένη σε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android και δεν μπορεί να διαγραφεί.
H Ουάσιγκτον θα ισχυριστεί ότι η Google απαγορεύει παράνομα σε ανταγωνιστές να υπογράψουν και αυτοί συμφωνίες προεγκατάστασης των μηχανών αναζήτησής τους με κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.
Η Google κατέχει ή ελέγχει κανάλια διανομής που αντιστοιχούν στο 80% των αιτημάτων αναζήτησης στις ΗΠΑ, τόνισαν οι αξιωματούχοι.
Αυτό σημαίνει ότι οι ανταγωνιστές της Google δεν μπορούν να έχουν επαρκή αριθμό αιτημάτων αναζήτησης και να αποκτήσουν το μερίδιο που απαιτείται για να είναι ανταγωνιστικοί, αφήνοντας τους καταναλωτές με λιγότερες επιλογές, θα αναφέρει η αγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->