Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη για κορωνοϊό: Το ζητούμενο δεν είναι εάν θα κάνουμε Χριστούγεννα, αλλά... Απόκριες και Πάσχα

Παγώνη για κορωνοϊό: Το ζητούμενο δεν είναι εάν θα κάνουμε Χριστούγεννα, αλλά... Απόκριες και Πάσχα
Παρότι έχουμε μπει στην τέταρτη εβδομάδα των μέτρων, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν μειώνονται
H συντονίστρια διευθύντρια της Γ' Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, αναφέρεται εκ νέου στον εορτασμό των Χριστουγέννων, εν μέσω κορωνοϊού, αλλά και το στοίχημα για την τήρηση των μέτρων
Μοιραία, η αγωνία της ιατρικής κοινότητας πηγάζει από το γεγονός ότι η χώρα εισέρχεται στον Νοέμβριο (2020) με υψηλό ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κι ενώ η γρίπη και οι λοιπές ιώσεις του αναπνευστικού αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εν μέσω της πανδημίας που προκαλεί ο ιός SARS- Cov-2.
Υπό τις συνθήκες αυτές, η κυρια Παγώνη σημειώνει ότι το ζητούμενο δεν είναι εάν θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα αλλά ακόμα και αν θα ντυθούμε μασκαράδες ή αν θα σουβλίσουμε το αρνί.
Παρότι έχουμε μπει στην τέταρτη εβδομάδα των μέτρων, τα κρούσματα κορωνοϊού δεν μειώνονται, αντιθέτως παρατηρείται αύξηση» αναφέρει η Ματίνα Παγώνη.

«Το στοίχημα με τον κορωνοϊό δεν έχει χαθει»

Η Ματινα Παγώνη εκτιμά ότι το στοίχημα δεν έχει χαθεί:
Εάν τηρούσαμε όλοι τα μέτρα, φορούσαμε μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και υπήρχαν αυξημένοι έλεγχοι με έμφαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την τήρηση του περιορισμένου αριθμού επιβατών, τότε θα πετυχαίναμε τη μείωση των κρουσμάτων.
Πιθανότατα ακόμη και σε δύο μήνες να βλέπαμε θετικά αποτελέσματα αναφέρει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης