Μητσοτάκης σε Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας: Στις εθνικές εκλογές, σε τρία χρόνια, θα είστε οι πρώτοι που θα ψηφίσετε

Μητσοτάκης σε Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας: Στις εθνικές εκλογές, σε τρία χρόνια, θα είστε οι πρώτοι που θα ψηφίσετε
Καταφέραμε να επιλύσουμε ένα πρόβλημα που έμενε σε εκκρεμότητα είπε ο κ.Μητσοτάκης για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού
Τη θέση ότι σε τρία χρόνια που θα στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές οι Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας θα είναι οι πρώτοι που θα ψηφίσουν διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο του The Hellenic Initiative, Andrew N. Liveris, και τον πρόεδρο του The Hellenic Initiative της Αυστραλίας, Nicholas Pappas.
Κύριο θέμα της συνομιλίας ήταν οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν την ομογένεια της Αυστραλίας με την πατρίδα και τους τρόπους ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας.
Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου εκατοντάδες μέλη της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας.
«Προσπάθησα να έρθω στην Αυστραλία, αλλά δυστυχώς λόγω της covid χρειάστηκε να επαναπρογραμματίσουμε συνολικά τα ταξίδια μας, έτσι ελπίζω ότι είτε το 2021 είτε το 2022 θα μπορέσω να έρθω και να γνωρίσω από κοντά αυτή την εξαιρετικά δυναμική και ζωντανή ελληνική κοινότητα» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού.
«Καταφέραμε να επιλύσουμε ένα πρόβλημα που έμενε σε εκκρεμότητα, αυτό που πάντοτε μου ανέφεραν τα μέλη της ελληνικής διασποράς όποτε ταξίδευα στο εξωτερικό.
Στο εξής, κυρίως η νεότερη γενιά, όσοι έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Έχω εγκρίνει τη σχετική πλατφόρμα, έχουμε τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές για να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν άψογα και θα είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα στηθούν κάλπες σε όλο το κόσμο, ειδικά εκεί όπου υπάρχουν πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, και μάλιστα με τη διαφορά της ώρας θα είστε οι πρώτοι που θα ψηφίσουν» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα.
«Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν αφορούν πια μόνο τον τουρισμό, αφορούν τον ψηφιακό και τον "πράσινο" μετασχηματισμό, αφορούν τις δεξιότητες, και γι αυτό έχουμε ως κυβέρνηση έναν ευρύτατο επενδυτικό προσανατολισμό και έχουμε εξασφαλίσει τους Ευρωπαϊκούς πόρους για αυτή τη μετάβαση» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε αναφορά και στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.
«Καταφέραμε να διαχειριστούμε με επιτυχία το πρώτο κύμα αλλά και τώρα, αν δείτε όλους τους ευρωπαϊκούς χάρτες, είμαστε μία από τις χώρες της Ευρώπης που τα πηγαίνει καλύτερα στη διάρκεια του δεύτερου κύματος.
Αυτό μας ικανοποιεί, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.
Γι' αυτό ζητώ πάντοτε από όλους να παραμένουμε σε πολύ μεγάλη εγρήγορση, και ασφαλώς όποτε απαιτείται να λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα πάντοτε θα το κάνουμε.
Πρέπει να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε καθώς διαχειριζόμαστε το δεύτερο κύμα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS