Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Αν και η συζήτηση επικεντρώνεται στον κορωνοϊό και στα κίνητρα, οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες παραμένουν

tags :
UBS: Αν και η συζήτηση επικεντρώνεται στον κορωνοϊό και στα κίνητρα, οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες παραμένουν
Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS επισημαίνει ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να υποτιμούν τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες
Μην υποτιμάτε τις τρέχουσες γεωπολιτικές αβεβαιότητες, είναι η συμβουλή του διευθύνοντoς συμβούλου της UBS, Sergio Ermotti.
«Συζητάμε πολλοί για τα μέτρα τόνωσης και τα θέματα που σχετίζονται με τη νόσο Covid αλλά οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες στην Ευρώπη και κυρίως στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν και θα παραμείνουν.
Γι' αυτό δεν θα πρέπει να τις υποτιμάμε» δήλωσε ο Ermotti μιλώντας στο CNBC.
Ο ίδιος πιστεύει ότι οι επενδυτές θα αλλάξουν τη σύνθεση χαρτοφυλακίου τους ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
«Σύμφωνα με τις έρευνες σε επενδυτές και πελάτες, πιθανότατα θα δούμε, πριν αλλά και μετά τις εκλογές, μια αλλαγή στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου» τόνισε.
Παράλληλα, εξήγησε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αντιδράσουν γρήγορα σε διαφορετικές πολιτικές ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί (Donald Trump ή Joe Biden).
«Μπορεί να προκύψουν εντελώς διαφορετικά φορολογικά νομοσχέδια και φορολογικά μέτρα που εφαρμόζονται με συγκεκριμένο τρόπο ευνοώντας συγκεκριμένους τομείς» τόνισε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο Ermotti εκτιμά ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη στις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ, καθώς Ευρώπη εξακολουθεί να στερείται ανταγωνιστικότητας.
Πάντως, ο ίδιος εκτιμά ότι οι τράπεζες έχουν πάρει το μάθημα τους και κατάφεραν να βελτιώσουν τη φήμη τους τα τελευταία χρόνια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης