Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Στον αέρα οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία - Έχουν στελεχωθεί με εσωτερικές μετακινήσεις

tags :
Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Στον αέρα οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία - Έχουν στελεχωθεί με εσωτερικές μετακινήσεις
Η πανδημία ανάγκασε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το δημόσιο σύστημα υγείας δήλωσε ο κ.Ξανθός
Τη θέση ότι οι 50 κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι στον αέρα, γιατί έχουν στελεχωθεί με εσωτερικές μετακινήσεις διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.
«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προ πανδημίας είχε διαφορετικό πολιτικό σχέδιο, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ.
Μέχρι τον Μάρτη και την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα δεν είχε προστεθεί ούτε ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας στη χώρα, είχαν παγώσει όλες οι μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είχε εξασφαλισμένη ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), άρα και δεσμευμένη χρηματοδότηση.
Η πανδημία ήταν που ανάγκασε την Κυβέρνηση να ασχοληθεί με δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και αυτό γίνεται περιορισμένα και πολύ φοβάμαι με ημερομηνία λήξης.
Ακόμα και θετικά βήματα που αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να κάνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως τα επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ που εγκαινίασε χθες ο Πρωθυπουργός, προκύπτουν από μετακινήσεις προσωπικού και από αποψίλωση άλλων κρίσιμων τομέων και δομών υγείας του συστήματος.
Τα εγκαίνια των 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία είναι προφανώς ένα βήμα, όμως και αυτές είναι στον αέρα γιατί έχουν στελεχωθεί με εσωτερικές μετακινήσεις» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Ξανθός.
Ο κ.Ξανθός άσκησε κριτική στην απουσία οποιουδήποτε πλάνου μόνιμων προσλήψεων για το ΕΣΥ, διερωτώμενος αν «είναι δυνατόν στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός να εξαγγέλλει 15.000 μόνιμες προσλήψεις για τις ένοπλες δυνάμεις και σε περίοδο πανδημίας να μην ανακοινώνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη για το ΕΣΥ»
Συνηγόρησε στο αίτημα των υγειονομικών για ένταξή τους σε καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών, επισημαίνοντας ότι «…μία τέτοια εξέλιξη καθιστά, λόγω των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ακόμη περισσότερο αναγκαία, την ενίσχυση του συστήματος υγείας με ανθρώπινο δυναμικό», ενώ επανέλαβε την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη θεσμοθέτηση αυτόματης προκήρυξης (χωρίς την ανάγκη έγκρισης από συναρμόδια υπουργεία) των θέσεων που κενώνονται λόγω συνταξιοδότησης προσωπικού του ΕΣΥ.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης