Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Κορωνοϊός: Δοκιμές εμβολίων COVID-19 που μολύνουν σκόπιμα τους εθελοντές για μελέτες

Βρετανία - Κορωνοϊός: Δοκιμές εμβολίων COVID-19 που μολύνουν σκόπιμα τους εθελοντές για μελέτες
Η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι θα επενδύσει 43,5 εκατομμύρια δολάρια στις εν λόγω μελέτες
Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η Βρετανία για τις δοκιμές εμβολίων COVID-19 που μολύνουν σκόπιμα εθελοντές για επιστημονικές μελέτες.
Η Βρετανία δήλωσε την Τρίτη 20.10 ότι θα υποστηρίξει τις δοκιμές όπου νέοι και υγιείς εθελοντές μολύνονται σκόπιμα με το COVID-19, για να επιταχύνουν την ανάπτυξη εμβολίων για την ασθένεια σύμφνωνα με το Reuters.
Ειδικότερα, η βρετανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι αναμένεται να επενδύσει 33,6 εκατομμύρια λίρες (43,5 εκατομμύρια δολάρια) σε μελέτες σε συνεργασία με το Imperial College London, την εταιρεία εργαστηριακών και δοκιμαστικών υπηρεσιών hVIVO και το Royal Free London NHS Foundation Trust.
Εάν εγκριθούν από ρυθμιστικές αρχές και επιτροπή δεοντολογίας, οι μελέτες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2021 με τα αποτελέσματα να αναμένονται έως τον Μάιο του 2021, ανέφερε η κυβέρνηση.
Η βρετανική hVIVO, μια μονάδα της εταιρείας φαρμακευτικών υπηρεσιών Open Orphan ORPH.L , δήλωσε την Παρασκευή ότι πραγματοποιεί προκαταρκτικές εργασίες για τις δοκιμές.
Χρησιμοποιώντας ελεγχόμενες δόσεις ιού, ο στόχος της ερευνητικής ομάδας θα είναι αρχικά να ανακαλύψει τη μικρότερη ποσότητα ιού που χρειάζεται για να προκαλέσει μόλυνση COVID-19 σε μικρές ομάδες υγιών νέων, ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, οι οποίοι διατρέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο της βλάβης
Μέχρι 90 εθελοντές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο αρχικό στάδιο, ανέφερε η ανανκοίνωση.
Ο Chris Chiu, επικεφαλής ερευνητής του Imperial College της μελέτης δήλωσε ότι οι εν λόγω δοκιμές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατανόηση του COVID-19 με μοναδικούς τρόπους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη πολλών πιθανών νέων θεραπειών και εμβολίων.
«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εθελοντών», είπε.
«Η ομάδα μου διεξάγει με ασφάλεια τις μελέτες με άλλους αναπνευστικούς ιούς για πάνω από 10 χρόνια.
Καμία μελέτη δεν είναι εντελώς ελεύθερη, αλλά οι συνεργάτες του προγράμματος Human Challenge θα εργαστούν σκληρά για να διασφαλίσουν ότι θα κάνουμε τους κινδύνους όσο το δυνατόν χαμηλότερους.

Η διαδικασία

Οι υποστηρικτές των δοκιμών ανθρώπινης πρόκλησης λένε ότι είναι ένας καλός τρόπος για να μειωθεί η χρονοβόρα διαδικασία δοκιμής πιθανών εμβολίων σε αρκετούς εθελοντές στον κόσμο που κάνουν φυσιολογική ζωή, είναι να εμβολιάζονται και ύστερα να παρακολουθούνται για να δουν αν προσβλήθηκαν από τον ιό ή προστατεύονται από αυτόν. Σε αυτές τις αυστηρά ελεγχόμενες δοκιμές, στους εθελοντές χορηγείται εμβόλιο και στη συνέχεια περίπου ένα μήνα αργότερα μολύνονται σκόπιμα με την ασθένεια υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Μετά από την σκόπιμη μόλυνση, απομονώνονται σε εγκατάσταση καραντίνας και παρακολουθούνται για να δουν αν αρρωσταίνουν ή εάν το εμβόλιο τους προστατεύει.
Οι εθελοντές στις δοκιμές εμβολίων που μολύνονται σκόπιμα φαίνεται πως αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, με τη βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι είναι σε προχωρημένες συνομιλίες με την κυβέρνηση για τη δημιουργία και την παροχή στελεχών του ιού.
Επιταχύνονται οι εργασίες για την εύρεση ενός αποτελεσματικού ενός εμβολίου, από το hVIVO, μια μονάδα της ομάδας φαρμακευτικών υπηρεσιών Open Orphan ORPH.

Τι λένε οι επικριτές

Ανήθικη χαρακτηρίζουν οι επικριτές την σκόπιμη μόλυνση κάποιου με πιθανή θανατηφόρα ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει επί του παρόντος αποτελεσματική θεραπεία


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης