Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο συνδικαλισμός του σήμερα – Προτιμούν τα προνόμια και τη χρηματοδότηση των οργανώσεων από τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων

Ο συνδικαλισμός του σήμερα – Προτιμούν τα προνόμια και τη χρηματοδότηση των οργανώσεων από τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων
Κάποιοι προτιμούν την βιωσιμότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των «μαγαζιών» τους από το να διασφαλίσουν το πραγματικό όφελος για τους εργαζόμενους
Και όμως αυτός είναι ο συνδικαλισμός εν έτη 2020.
Κάποιοι προτιμούν την βιωσιμότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των «μαγαζιών» τους από το να διασφαλίσουν το πραγματικό όφελος για τους εργαζόμενους (που δήθεν υπηρετούν) τόσο στο μισθό του όσο και στην σύνταξή του.

Εξηγούμαστε.
Η επερχόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, μέτρο το οποίο η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει και θα ψηφιστεί σε λίγο καιρό από την Βουλή για να ενισχύσει την αγορά εργασίας και να αυξήσει το εισόδημα του εργαζόμενου, έχει αμφισβητίες τους ίδιους τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αποκαλυπτική επιστολή
 
Συγκεκριμένα με επιστολή που ο έστειλε ο πρόεδρος της Γ.Σ.ΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και την οποία συνυπογράφουν και οι λοιποί κοινωνικοί εταίροι στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται μεγάλη αντίρρηση σχετικά με την μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τους επιχειρηματίες καθώς το μείγμα των μειώσεων των εισφορών αφορά πεδία που θίγουν την χρηματοδότηση του ίδιου του οικοδομήματος του συνδικαλιστικού κινήματος.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή οι κοινωνικοί εταίροι ζητούν από την κυβέρνηση, αυτή η μείωση των 3 μονάδων να μην πειράξει τον Ειδικό Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΛΕΚΠ) και ειδικότερα το ΛΑΕΚ ΚΑΙ το ΛΚΠ.
Οι εν λόγω λογαριασμοί παρ’όλο που αφορούν στην επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων χρηματοδοτούν, μέσω ειδικού πόρου, τις τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, τα επιστημονικά ινστιτούτα των οργανώσεων αυτών όπως π.χ το ΙΝ.Ε ΓΣΕΕ καθώς και των εκπαιδευτικών κέντρων (δηλαδή κέντρων επιμόρφωσης).

Το κονδύλι των 15 εκατ

Για να έχετε μία τάξη μεγέθους μιλάμε για ένα κονδύλι γύρω στα 15 εκατ. ευρώ…
Το απίστευτο και παράλληλα το πιο υποκριτικό, όμως, είναι ότι οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών, μέσα από την επιστολή τους, προτιμούν την συνέχιση της χρηματοδότησης των οργανώσεων και των «θυγατρικών» εις βάρος των αυξήσεων των μισθών των εργαζομένων αλλά και εις βάρος των μελλοντικών συντάξεων τους. Στην επιστολή τους είναι ξεκάθαρο ότι υποστηρίζουν ότι θα ήθελαν αυτή η προαναγγελθείσα μείωση του μη μισθολογικού κόστους να κατανεμηθεί οριζόντια στο σύνολο των ασφαλίστρων. Δηλαδή, με ποιο απλά λόγια να μειώσει τις εισφορές που αναφέρονται στην κύρια ασφάλιση, επικουρική και την πρόνοια, το οποίο σημαίνει ξεκάθαρα μείωση των δυνητικών συντάξιμων ποσών των εργαζομένων.
Με άλλα λόγια, ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ και οι λοιποί κοινωνικοί εταίροι προτιμάνε να σώσουν  τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα «μαγαζιά» τους από το να αυξηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων καθώς και οι συνταξιοδοτικές τους αποδοχές.
Αυτός είναι ο συνδικαλισμός του 2020.  Παραθέτουμε την επιστολή τους:
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης