Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hedge funds: To ευρώ χάνει τη δυναμική του για τους επενδυτές

Hedge funds: To ευρώ χάνει τη δυναμική του για τους επενδυτές
To δεύτερο κύμα της πανδημίας βάζει φρένο στις προοπτικές άμεσης ανάκαμψης των οικονομιών της ευρωζώνης
Τα hedge funds μείωσαν τις θέσεις τους στο ευρώ με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο, καθώς η επανεμφάνιση κύματος της πανδημίας την Ευρώπη μειώνει τις προοπτικές ανάπτυξης της Ηπείρου.
Οι καθαρές θέσεις long στο ευρώ υποχώρησαν σε συνολικά 20.870 συμβόλαια τις δύο προηγούμενες εβδομάδες , σύμφωνα με στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τα δικαιώματα προαίρεσης.
Η έξαρση των κρουσμάτων έχει υπονομεύσει τη θετική δυναμική του ευρώ, καθώς οι traders εικάζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενδέχεται να χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική ξανά προκειμένου να υποστηρίξουν την ανάπτυξη.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Kristin Lagarde προειδοποίησε ότι η επιβράδυνση του κλάδου των υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, δεδομένου ότι ο τομέας αντιπροσωπεύει τα τρία τέταρτα της απασχόλησης στην περιοχή.
Ταυτόχρονα κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εξετάσουν τη μετατροπή του Ταμείου Ανάκαμψης σε ένα μόνιμο εργαλείο.
Ελλιπής και αντιμέτωπη με δυσκολίες είναι η ανάκαμψη της ευρωζώνης, δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Yves Mersch.
Σημείωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα ήταν «ελαφρώς πιο ισχυρή από ό,τι περιμέναμε», αφότου οι οικονομίες άνοιξαν ξανά στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά ότι η ανάκαμψη «χάνει μέρος της δυναμικής της», λόγω επανεμφάνισης του κορωνοϊού.
Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα έχει υποχωρήσει περίπου κατά 2,5% από το ράλι στα 1,2011 $, το υψηλότερο σε διάστημα δύο ετών, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Οι αναλυτές σε μια έρευνα του Bloomberg προβλέπουν ότι θα φτάσει τα 1,18 δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2020.Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης