Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με περιορισμένο τζίρο αλλά και επιλεκτικές τοποθετήσεις

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με περιορισμένο τζίρο αλλά και επιλεκτικές τοποθετήσεις
ΑΓΟΡΑ: Επιφυλακτική ήταν από το ξεκίνημα και παρέμεινε έτσι μέχρι και το κλείσιμο. Συνέχισε τη διολίσθηση αλλά παραμένει εντός ορίων. Απώλειες για Ελλάκτωρ λόγω μετρό, για ΔΕΗ, λόγω των εξελίξεων με τις ΑΠΕ αλλά και επιλεγμένες πιέσεις σε τράπεζες που παίζουν με τα όρια…Και τα δικά τους και τα δικά μας.

Αντίδραση επιτέλους από Motor Oil, καλή εικόνα ξανά από Μυτιληναίο, ενώ εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε η Άβαξ, λόγω μετρό, η Δομική Κρήτης λόγω άρσης επιτήρησης και θα βάλουμε και την Intralot λόγω μεγάλου όγκου συναλλαγών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η Gioralex Holdings Limited, νομικό πρόσωπο συνδεδεμένο με τον Νίκο Παπαπέτρου, Γενικό Διευθυντή του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας της εταιρείας από 14/9 έχει αγοράσει 543 χιλ. τεμάχια καταβάλλοντας 4,9 εκατ. ευρώ. Η μέση τιμή αγοράς είναι τα 9,05 ευρώ ανά μετοχή.
Έμπρακτη στήριξη στη μετοχή και με δυνατές αγορές, όχι 500 ή 1.000 τεμαχίων.

Ευτυχώς που έχουμε και μερικές τέτοιες μετοχές και κρατάνε την αγορά, γιατί αν περιμέναμε από τις τράπεζες… Στο +1,69% και στα 9,65 ευρώ με όγκο 196 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 1,37 δισ. ευρώ.

ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟ: Η αγορά έδειχνε στις τελευταίες συνεδριάσεις και υπήρχαν και οι σχετικές πληροφορίες στα χρηματιστηριακά γραφεία πως η Άβαξ είχε το προβάδισμα. Για τη στήλη το έργο δεν είναι σημαντικό μόνο για την κοινοπραξία αλλά συνολικά για την οικονομία. Επιτέλους ξεκολλάει ένα μεγάλο έργο.

Ένα έργο που θα διαρκέσει κάποια χρόνια και που θα δώσει δουλειά σε κόσμο, θα χρειαστούν τσιμέντα, σίδερα κ.α. και άρα θα κινηθούν πολλές εταιρείες. Τέτοια έργα χρειάζεται η χώρα. Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου να μπορέσουμε να δούμε ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ, μετά το χαστούκι που θα φάει φέτος.

Η Άβαξ στο +7,69% και στα 0,5740 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 0,61 ευρώ. Η αποτίμησης στα 83 εκατ. ευρώ. Από την άλλη η Ελλάκτωρ υποχώρησε 3,67% και έκλεισε στα 1,4180 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 1,3510 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Αν δει κανείς την πορεία της μετοχής τους προηγούμενους μήνες θα διαπιστώσει πως η άνοδος ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν δημοσιεύσει αποτελέσματα εξαμήνου. Σήμερα που μπήκε στην κύρια αγορά και άφησε πίσω της την επιτήρηση έκανε μία καλή κίνηση.

Όμως εδώ μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο λένε κάποιες χρηματιστηριακές πηγές. Δύσκολο να επιβεβαιώσεις ή να μάθεις κάτι παραπάνω στη συγκεκριμένη περίπτωση. Γι΄ αυτό πάμε με τα θεμελιώδη. Υπενθυμίζουμε πως το εξάμηνο ήταν πολύ δυνατό. Στο τέλος εξαμήνου είχε ανεκτέλεστο 13,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης μετά τη λήξη του εξαμήνου πούλησε ακίνητο στην Αθήνα, χωρίς να ξέρουμε τίμημα. Στη λογιστική κατάσταση εμφανίζεται με αξία 209 χιλ. ευρώ, αλλά δεν ξέρουμε αν πουλήθηκε στην αξία αυτή, παραπάνω ή λιγότερο. Ο καθαρός δανεισμός στα 6,03 εκατ. ευρώ.

ΔΟΜΙΚ: Πωλήσεις 3,76 εκατ. ευρώ από 2,93 εκατ. ευρώ, EBITDA 901 χιλ. ευρώ από 605 χιλ. ευρώ και καθαρά κέρδη 219 χιλ. ευρώ από 54 χιλ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στα 8,08 εκατ. ευρώ. Για να βγάλουμε μία αξία στην παρούσα φάση για την εταιρεία θα λέγαμε το ύψος των ιδίων κεφαλαίων. Θα μπορούσε και υψηλότερα αν υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις. Βέβαια, ο κλάδος είναι δύσκολος και υπάρχουν ακόμα κάποια θεματάκια, στη λογιστική κατάσταση.

Στο ταμπλό πάντως αντέδρασε έντονα σήμερα και μάλιστα με τεράστιο για τα δεδομένα της όγκο. Στο +10,76% και στα 0,35 ευρώ με υψηλό όγκο 260 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση στα 5,5 εκατ. ευρώ.

PASAL: Η δεύτερη μετοχή που βγήκε από την επιτήρηση αλλά είναι και σε διαδικασία δημόσιας πρότασης. Υψηλός και εδώ ο όγκος και πήρε τιμές έως 0,75 ευρώ αρκετά υψηλότερα από τη δημόσια πρόταση. Προφανώς κάπως έτσι ο μικρομέτοχος κρατάει τις μετοχές του και δεν πουλάει… Στα 0,73 ευρώ και στο +5,80% με όγκο 72 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά από καιρό δεν είδαμε μεγάλες πωλήσεις στη μετοχή. Ίσως να είναι τυχαίο, αλλά ίσως και να έχουμε κάποια εξέλιξη με τον πωλητή. Προφανώς και θα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μη ρίξει τόσα χαρτιά στην αγορά. Ίδωμεν… Κλείσιμο στα 4,18 ευρώ και στο +0,97% με όγκο 8 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Μετά από 8 πτωτικές συνεδριάσεις αντέδρασε. Θα σημειώσουμε τις αγορές από insiders, οι οποίοι στα ψηλά είχαν πουλήσει παλαιότερα εκατοντάδες χιλ. τεμάχια. Όμως οι αγορές τους είναι τώρα μικρές. Όσες έχουν ανακοινωθεί βέβαια… Έγιναν κάποια πακέτα στη μετοχή περίπου 200 χιλ. τεμαχίων. Αν κάποιο από αυτά πήγε στο βασικό μέτοχο θα είναι εξαιρετική εξέλιξη. Στα 9,08 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +3,18% με 462 χιλ. τεμάχια όγκο.

JUMBO: Μεγάλος και πάλι ο όγκος στη μετοχή. Ενώ ξεκίνησε μαζί με τη ΜΟΗ την πτωτική κίνηση αυτή δε μπόρεσε να αντιδράσει και έγραψε 9η συνεχόμενη πτωτική.

ΔΕΗ: Παρά την πτώση ο όγκος ήταν εξαιρετικά μικρός. Στα 5,11 ευρώ και στο -2,39% με 254 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Έκτη συνεχόμενη πτωτική. Έχει τρέξει όλος ο κλάδος πλην της συγκεκριμένης. Και μάλιστα βγαίνουν ακόμα πολλά χαρτιά. Παρέδωσε και έργο σήμερα σε χρόνο dt. Στα 0,6910 ευρώ και στο -4,03% με όγκο 41 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Στο -10,36% και στα 1,99 ευρώ με όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Ακόμα δεν έχουμε ανακοίνωση για τα πακέτα. Περιμένουμε αύριο, τελευταία μέρα… Υπενθυμίζουμε πως έχουν γίνει στα 2,40% δηλαδή 20% υψηλότερα από το σημερινό κλείσιμο. Στην αγορά υπάρχουν φήμες για δημόσια πρόταση. Το ταμπλό ωστόσο, δείχνει άλλα. Δε θα είναι βέβαια η πρώτη φορά που πέφτει έξω…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης