Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Οι έποικοι ανέδειξαν τον Tatar – Διχασμός στα Κατεχόμενα, ανησυχία για το Κυπριακό

Κύπρος: Οι έποικοι ανέδειξαν τον Tatar – Διχασμός στα Κατεχόμενα, ανησυχία για το Κυπριακό
Σε αχαρτογράφητα νερά το Κυπριακό μετά τη νίκη Tatar και τα νέα δεδομένα που θέτει για την πορεία των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού
O Ersin Tatar είναι πλέον ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπριών, ο οποίος μπαίνοντας στην εκλογική μάχη με τη θέση ότι η ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού είναι νεκρή, άρα υπάρχει ανάγκη να μπουν άλλες ιδέες στο τραπέζι του διαλόγου, βουτάει στην ανησυχία την Κύπρο για τη στάση που θα κρατήσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Η θέση Tatar αναμένεται να διατυπωθεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle στην άτυπη πενταμερή που θα καλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres εντός Νοεμβρίου, κατά την οποία θα διερευνηθούν οι προθέσεις των πλευρών κυρίως σε ό,τι αφορά την αποδοχή ή όχι του πλαισίου του.
Τα ερωτηματικά που εγείρονται γύρω από την στάση που θα κρατήσει ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό αποτυπώνονται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στέλνοντας μήνυμα στον κ. Tatar για την αποφασιστικότητα του να ανταποκριθεί άμεσα σε νέα πρωτοβουλία Guterres στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.
Θέλω να ελπίζω, καταλήγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ότι την ίδια βούληση θα επιδείξει και ο Ersin Tatar.  
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα καταδεικνύουν την επικράτηση της βούλησης της Άγκυρας επί της βούλησης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Το γεγονός ότι το εκλογικό αποτέλεσμα επηρεάστηκε από σειρά παρεμβάσεων της Άγκυρας υπέρ του Ersin Tatar και τελικά καθορίστηκε από τις ψήφους Τούρκων εποίκων που διαμένουν στις περιφέρειες του Τρικώμου και της Αμμοχώστου -όπου ο Tatar επικράτησε του Akinci με μεγάλη διαφορά- δημιουργεί ήδη κλίμα διχασμού και έντασης εντός της κοινότητας, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί στο άμεσο μέλλον και επί του εδάφους. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης