Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δρ. Fauci (ΗΠΑ): Σε καμία περίπτωση δεν ξαφνιάστηκα που ο Trump κόλλησε κορωνοϊό

Δρ. Fauci (ΗΠΑ): Σε καμία περίπτωση δεν ξαφνιάστηκα που ο Trump κόλλησε κορωνοϊό
Ανησυχούσα ότι θα αρρώσταινε όταν τον είδα σε μια εντελώς επισφαλή κατάσταση συνωστισμού, χωρίς αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων, δήλωσε ο Δρ Fauci για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Trump
Ο Δρ. Fauci, ο κορυφαίος ειδικός των ΗΠΑ σε ζητήματα λοιμωδών νοσημάτων και  μέλος της επιτροπής του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν ξαφνιάστηκε από το γεγονός ότι ο Trump κόλλησε τον φονικό ιό σύμφωνα με τον Guardian.
Σε συνέντευξη στην εκπομπή 60 Minutes που προβλήθηκε την Κυριακή 18.10.2020, λίγο πριν ο Trump εμφανιστεί σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νεβάδα, ο Fauci τόνισε:
«Ανησυχούσα ότι θα αρρώσταινε όταν τον είδα σε μια εντελώς επισφαλή κατάσταση συνωστισμού, χωρίς αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων, εκ των οποίων σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα».
Ακόμη, ο Fauci δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος ελέγχει τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ.
«Είναι βέβαιο ότι δεν μου έχει επιτραπεί να εμφανιστώ σε πολλές, πολλές εκπομπές που μου έχουν ζητήσει να το κάνω», εξήγησε ο Fauci, προσθέτοντας ότι αυτοί οι περιορισμοί έχουν υπάρξει αποσπασματικοί.
Στην προεκλογική συγκέντρωση του Trump ο πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ «κάνουν στροφή» στην πανδημία.
Πρόκειται για έναν συνηθισμένο ισχυρισμό στις εμφανίσεις του, παρά το γεγονός ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων σημειώνει αύξηση σε 48 από τις 50 πολιτείες της χώρας.
Την Παρασκευή 16.10 καταγράφηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Ιούλιο, με 68.000 νέα κρούσματα σε μία μόλις ημέρα. Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 8,1 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 220.000 θάνατοι από τον ιό.
Ο Trump επιχείρησε επίσης να γελοιοποιήσει τον Biden για το γεγονός ότι ακούει τη γνώμη των επιστημόνων.
«Αν άκουγα τους επιστήμονες, τώρα θα είχαμε μια χώρα σε βαθιά ύφεση, ενώ τώρα είμαστε σαν πύραυλος, δείτε τους αριθμούς».
Την ίδια στιγμή, ο Biden συνέχιζε την προεκλογική του εκστρατεία στη Βόρεια Καρολίνα, άλλη μια αμφίρροπη πολιτεία.
Σε προεκλογική του συγκέντρωση, την οποία οι υποστηρικτές του παρακολούθησαν μέσα από τα αυτοκίνητά τους, απάντησε στις επανειλημμένες δηλώσεις Trump ότι η χώρα κάνει στροφή την πανδημία:
«Όπως θα έλεγε ο παππούς μου, αυτού του τύπου του έχει στρίψει αν νομίζει ότι κάναμε στροφή. Κάναμε στροφή; Τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα», τόνισε ο Biden.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης